10 Nisan 2022 Pazar

TARSUS KAYMAKAMI KADİR SERTEL OTCU POLİS HAFTASI DOLAYISIYLA KUTLAMA MESAJI YAYINLADI

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu 10 Nisan 1845’te kurulan Türk Polis Teşkilatı'nın 177. kuruluş yıl dönümü ve Polis Haftası dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı. Otcu kutlama mesajında;

"Milletimizin huzurunu güvenliğini ve esenliğini her türlü olumsuz koşul ve en tehlikeli ortamlarda dahi sağlamak korumak ve kollamak gibi onurlu ve o ölçüde zor bir görevi üstlenen, vatanseverlik ve yüksek görev bilinci içinde hareket ederek devletimizin ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğünün önemli bir teminatı olmayı 177 yıldır sürdüren emniyet teşkilatımızın tüm personelinin bu anlamlı gününü yürekten kutlarım.

Bu vesile ile görev ve sorumlulukları uğruna, hayatlarını seve seve feda etmekten çekinmeyen aziz şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan Rahmet yaralanmış mensuplarımıza da acil şifalar dilerim.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti, dünya devletleri içinde bir büyük devlet; Türk polisi de bu büyük devletin bir kahraman polis teşkilatıdır.

Türk polisi, ülkemizin her tarafında insanların, gece yatağında rahat uyuyabilmesi için canını siper etmiş insanların topluluğudur. 

Türk polisi bir yandan ülke içinde huzur ve güven ortamının sağlanmasına çalışırken, diğer yandan da yalnız masum insanların değil, icabında suçluların dahi kanunların teminatı altında bulunan can güvenliğini kendi canı pahasına sağlayan bir teşkilattır.

Türk polisi bu zor fakat son derece şerefli olan görevini kanunların kendisine çizdiği çerçeve içerisinde kalarak ve tevdi edilen yetkileri layıkıyla kullanarak ifa etmek mecburiyetinde olduğunun her zaman bilincinde olmuştur.

Türk polisi kanını ve canını feda etmekten çekinmeksizin, polislik mesleğine girerken ettiği yemine sadık kalarak ve büyük bir feragat örneği göstererek kutsal, görevini ifa etmiş olmanın şeref ve gururuna sahiptir.

Emniyet Teşkilatı demokratik düzenin ve hukuk devletinin en önemli kurumlarından biridir. Hukuk Devleti'nin polisi, vatandaşların korktuğu değil saydığı ve sevdiği bir kişidir. Polis devletin ve demokrasinin polisidir. Devlet Millet için vardır. Tarafsız olan polis, temel amacı halkımızın huzuru, güvenliğini ve mutluluğunu sağlamak olan devletin tarafıdır.

Polis devletin vitrinidir. Nasıl ki bir vatandaş, bir mağazanın vitrinine bakarak o mağaza hakkında bir fikir sahibi olursa aynı şekilde, vatandaş da polise bakarak devlet hakkında bir fikir sahibi olur. Sokaktaki vatandaşımız polisin kişiliğinde devleti görür, devletini arar,yani polisle devleti özdeşleştirir. Bu itibarla devletin yüceliğini, adaletini, şefkatini, güler yüzünü ve sevecenliğini göstermek görevi öncelikle polislerimize düşer.

Her meslekte olabilen bir takım münferit olayları büyüterek kurum olarak emniyet teşkilatına veya polise fatura çıkarmak, kötülemelerde bulunmak fevkalade yanlıştır. 

Devletin güvenlik sağlayan, huzur sağlayan en önemli kurumuna herkesin destek vermesi ve onu sevmesi lazımdır.

Polisimiz fedakâr ve cansiperane çalışmalarına devam edecektir. Polisimiz ülkenin huzur ve güvenine kastedenlerle mücadele edecektir. Polisimiz ülke sathındaki teşkilatıyla insanımıza güven vermeye devam edecektir.

Devletimiz ve milletimizin Türk emniyet teşkilatına ve onurlu değerli mensuplarına güveni tamdır. Halkın güven ve sevgisi polisin en büyük gücüdür. Her zaman görevini canla başla yapmış, vatandaşı ve kamu düzenini korumak için yaralanmış gözünü kırpmadan şehit olmuş Türk polisini bu zor görevlerinde vatandaşlarımızın yalnız bırakmadığını desteklediğini biliyor, bundan sonra da destekleyeceğine inanıyoruz.

Bu duygu ve düşünceler içerisinde, halka hizmeti hakka hizmet olarak telakki etmiş, yüce Türk Milleti'nin sevgisini kazanmış emniyet teşkilatımızın tüm mensuplarının bu mutlu gününü tekrar içtenlikle kutlar, bundan sonraki gerek özel gerekse mesleki hayatlarında başarılarının artarak devam etmesini dilerim" dedi. 

Emine KUREN 

https://eminekurengulname.com/

http://gullnamee.blogspot.com.tr

Yazılarımın izinsiz ya da kaynak belirtilip link verilmeksizin kopyalanması, yayınlanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre suçtur...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder