18 Nisan 2022 Pazartesi

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DÜZENLEDİĞİ 'SİNEMA ETKİNLİĞİ' İLE TARSUSLU KADINLARI BİR ARAYA GETİRDİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi kadına yönelik şiddete karşı farkındalık oluşturmak amacıyla daha önce hiç sinemaya gitmemiş kadınlar başta olmak üzere toplumun farklı kesimlerindeki ve meslek gruplarındaki kadınlara yönelik 'Sinema Etkinliği' düzenledi. 

'Sinema Etkinliği' kapsamında her kesimden kadın kadına yönelik şiddetin sembol isimlerinden biri olan sanatçı Bergen'in hayatını anlatan filme götürüldü.

'Sinema Etkinliği'ne Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi Ünzile Kuru, CHP Tarsus İlçe Başkanı Ozan Varal, CHP Tarsus İlçe Kadın Kolları Başkanı Belda Boroğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, özellikle dezavantajlı mahallelerde yaşayan, üretici kadın stantlarında stant açan, sosyal medyada kadın dayanışmasına destek olan, farklı kadın kooperatiflerinde yer alarak birbirinden farklı meslek kollarında çalışan kadınlar ile birlikte ev hanımları katıldı. 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 'Sinema Etkinliği'ne katılan kadınları filmin ilk yarısında görüntülü arayarak duygu ve düşüncelerini dile getirdi. Başkan Seçer görüntülü olarak gerçekleştirdiği konuşmasında;

“Çok memnun oldum sizleri gördüğüm için. Güzel, neşeli saatler geçirin. Emeği geçen arkadaşlara da sizleri buraya getiren arkadaşlara da çok teşekkür ediyorum” dedi.

'Sinema Etkinliği'nde Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile görüntülü konuşma fırsatı bulan kadınlar kendilerine böyle bir imkânı sağlayan Başkan Seçer’e teşekkür ederek alkışladılar. 

CHP Tarsus İlçe Başkanı Ozan Varal 'Sinema Etkinliği'nde yaptığı konuşmada;

“Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer, Tarsus'ta yaşayan dezavantajlı kadınların ve ömürlerinde hiç sinemaya gitmemiş ya da çeşitli sebeplerle uzun zamandır sinema filmi izleyememiş kadınların bu talebini geri çevirmedi. Bulunduğumuz sinema salonunda Bergen filmini kadınların izlemesini sağladı. Başkanımız göreve geldiği günden bu yana tüm hizmet ve çalışmalarında kadınları önceleyen projeler gerçekleştirdi. Özellikle aileye, kadına yönelik şiddet uygulayan personele ilişkin yaptırımlar Türkiye’de bir ilk özelliği taşımakta. Yine kadına yönelik istihdam politikaları açısından da Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer’in pozitif ayrımcılık yaptığını görüyoruz. Kadına yönelik şiddetin her türlüsüne karşıyız ve Mersin Büyükşehir Belediyesi de bu konuda Türkiye’de en önemli işleri gerçekleştiren belediye” dedi. 

'Sinema Etkinliği' memnuniyet duyguları ile son buldu. 

Emine KUREN

https://eminekurengulname.com/

http://gullnamee.blogspot.com.tr

Yazılarımın izinsiz ya da kaynak belirtilip link verilmeksizin kopyalanması, yayınlanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre suçtur...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder