7 Nisan 2022 Perşembe

GENÇLERLE GENÇ YAŞ AL PROJESİ 'İYİLİK EN KIYMETLİ ÖDÜLÜ'NE LAYIK GÖRÜLDÜ

Mersin Alzheimer Derneği'nin '2020 Yılı Gönüllülük Yılı' kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın desteği ile yaklaşık 1 yıldır yürüttüğü 'Gençlerle Genç Yaş Al Projesi' bakanlık tarafından düzenlenen ödül töreninde en iyi 5 proje arasında yerini aldı. 

Ankara Gençlik ve Spor Bakanlığı Konferans Salonu'nda Bakan Dr. Mehmet Kasapoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirilen ödül törenine 250 proje içerisinden 57 proje davet edildi. Farklı illerden 500 üniversite öğrencisininde katılım sağladığı ödül töreninde yapılan oylama ile en iyi 5 projeden biri olarak seçilen 'Gençlerle Genç Yaş Al Projesi' 'İyilik En Kıymetli Ödülü'nü aldı.

Türkiye  Alzheimer Derneği Mersin Şubesi Özel Demans Alzheimer Engelli Bakım Merkezi Sosyoloğu-Mersin Alzheimer Derneği Gençlerle Genç Yaş Al Proje Koordinatörü Özlem Berkin Başkonuş konu ile ilgili yaptığı açıklamada;

"Mersin Alzheimer Derneği'nin 'İyilik En Kıymetli Ödülü'nü alan 'Gençlerle Genç Yaş Al Projesi' kapsamında 19 hafta boyunca her gün yarım saat aktif sohbetler-sağlık sohbetleri-egzersiz-dans-müzik programlarından oluşan televizyon yayını, ritim-müzik-yoga-nefes terapisi-makrome-oryantiring-ahşap boyama etkinliklerinden ve eğitimlerden oluşan aktif yaş alma aktiviteleri, alzheimer hastaları-hasta yakınları-bakım verenlerine uygulamalı ve online olarak gerçekleştirilen Alzheimer Eğitim Kampı Aktiviteleri ile proje ölçülebilen 114.106 kişiye fayda sağlamıştır. Yine 'Gençlerle Genç Yaş Al Projesi' kapsamında 'Alzheimer ve Demans  Hakkında Her Şey' ve 'Yaşanmış Olaylarla Alzheimer'ın Binbir Yüzü' isimlerinde 2 farklı sesli kitap oluşturulmuştur. Bu bağlamda projenin tüm aşamalarında çok sayıda gencin, alanında uzman eğitmenlerin ve sağlıklı yaşlıların gönüllülük ilkesi ile projeye destek vermiş olması kuşaklararası iletişim ve dayanışmanın sağlanmasına, yaşlıların tecrübesi ile gençlerin enerjisinin buluşmasına önderlik eden yararlı bir çalışma olmuştur" dedi.

Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu Basın Sözcüsü ve Gül Name Köşe-Web-Blog Yazarı olarak Tarsus'ta yaptığım sokak röportajları ile destek verdiğim Gençlerle Genç Yaş Al Projesi'nin 'İyilik En Kıymetli Ödülü'nü alması beni çok mutlu etti. Nice başarılar temennisiyle bu başarının mimarları Mersin Alzheimer Derneği Başkanı-Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aynur Özge ve Türkiye  Alzheimer Derneği Mersin Şubesi Özel Demans Alzheimer Engelli Bakım Merkezi Sosyoloğu-Mersin Alzheimer Derneği Gençlerle Genç Yaş Al Proje Koordinatörü Özlem Berkin Başkonuş başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.

Emine KUREN 

https://eminekurengulname.com/

http://gullnamee.blogspot.com.tr

Yazılarımın izinsiz ya da kaynak belirtilip link verilmeksizin kopyalanması, yayınlanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre suçtur...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder