8 Mart 2018 Perşembe

KADINLAR GÜNÜNDE MELEKLER KAHRAMAN KADINLARA UNUTULMAZ ANLAR YAŞATTI


Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi Tarsus Temsilciliği üyeleri '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' dolayısıyla Ülker Aydın Yaşlı Yaşam ve Erinç Evi'nde organize ettiği programla Tarsus'un muhtelif mahallelerinde ikamet eden engelli yakını kadınları ağırladı.
Programa Tarsus Belediyesi Başkan Yardımcısı Serap Kurtçu, İlçe Sağlık Müdürü Füsun Kaleli ve Ketem Ekibi, Tarsuslu Hayırsever Ülker Aydın, sivil toplum kuruluşları başkanları ve üyeleri, Erasmus projesi kapsamında farklı ülkelerden Türkiye'ye gelen öğrencilerle birlikte çok sayıda kişi katıldı.
'Cumhuriyet Kadınları' konulu fotoğraf sergisinin sergilendiği program Tiyatro Oyuncusu M. Ezgi Koç'un Deniz Güreş'e ait 'Kadın' şiirini seslendirmesiyle başladı.
Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi Tarsus Temsilciliği adına Meryem Keskinnişanci açılış konuşmasını yaparak 'Kahraman Kadınlarımız' konulu sunumu gerçekleştirdi. 'Kahraman Kadınlarımız' adlı sunumda Keskinnişanci kadının toplumdaki yeri ve önemine değinirken Türkiye de adını tarihe altın harflerle yazdırmış kahraman kadınları anlattı.
Tiyatro oyuncusu M. Ezgi Koç'un Deniz Güreş'e ait 'Kadınlar' adlı şiiri seslendirmesiyle katılımcılar duygusal anlar yaşarken Psikolog Kerem Özcan'ın 'Stres Yönetimi' sunumuyla huzuru yakaladılar. Psikolog Kerim Özcan sunumunda stres yönetiminin tanımını yaparak, stres yönetimi teknikleri ve eğitim metodlarını teorik bilgileri ve örnekleriyle anlatı.
Çağ Üniversitesi Müzik Grubu'nun seslendirdiği nostaljik şarkılarla mazide yolculuğa çıkan katılımcılar Türk Halk Müziği Derneği Koro Şefi Hasan Basri Üstün'ün seslendirdiği türkülerle doyasıya eğlendiler. Erasmus Projesi kapsamında Türkiye'ye gelen öğrencilerin seslendirdiği şarkı ve sempatik davranışlarla mutlu oldular.
İlçe Sağlık Müdürlüğü Ketem Ekibi tarafından kanser taramasının yapıldığı program sonunda Tarsus'un muhtelif mahallelerinde ikamet eden engelli yakını kadınları' kahraman' ilan eden Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi Tarsus Temsilciliği üyeleri hayatın meşakkatli yollarında özveriyle yürüyen ve yaşantısıyla örnek olan tüm kadınlara Tarsus Belediyesi'nin katkılarıyla teşekkür belgesi, çiçek ve hediye takdim etti. Ülker Aydın Yaşlı Yaşam ve Erinç Evi görevlisi Berrin Teke'ye görevinde gösterdiği üstün başarıdan dolayı plaket verdi.

Hüznün, mutluluğun, vefanın ve önemsendiğini hissetmenin heyecanının hissedildiği programda Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi Tarsus Temsilciliği tüm katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı.


Emine KUREN

http://gullnamee.blogspot.com.tr

Yazılarımın izinsiz ya da kaynak belirtilip link verilmeksizin kopyalanması, yayınlanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre suçtur...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder