14 Mart 2018 Çarşamba

TARSUS'TA 14 MART TIP BAYRAMI ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA 'GÜNÜMÜZDE GENÇ OLMAK' KONULU KONFERANS DÜZENLENDİ

İlçe Sağlık Müdürlüğü'nün Türk Kadınlar Birliği, Atatürkçü Düşünce Derneği, Tarsus Kent Konseyi, Anıt Lions Kulübü,Türk Kızılayı Tarsus Şubesi, Tarsus Şelale Soroptomist Kulübü, Tarsus Kadınlar Derneği, Zihinsel Engelli Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı, Tarsus ve Çamlıyayla Muhtarlar Derneği ile birlikte  14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla organize ettiği 'Günümüzde Genç Olmak Konulu' konferans Yard. Doç. Dr. Nurcan Çiçek'in sunumu ile 75. Yıl Kültür Merkezi'nde gerçekleşti.
Konferansa Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, Emniyet Müdürü Halis Ünal, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Boro, Tarsus Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kalaycı, Tarsus Müftüsü Hayri Erenay, Sivil Toplum Kuruluşları'nın Başkanları ve Üyeleri, Siyasi Parti İlçe Başkanları ve temsilcileri, Tarsus İdman Yurdu Yöneticileri ve Futbolcuları, Tarsus'ta faaliyet gösteren sağlık okullarının müdürleri, öğretmenleri ve öğrencileri ile birlikte çok sayıda kişi katıldı.
Konferans saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Konferansın açılış konuşmasını yapan İlçe Sağlık Müdürü Dr. Füsun Kaleli açılış konuşmasına tüm katılımcılara teşekkür ederek başladı. Hekimlerin fiziksel, zihinsel ve vicdanen çok uzun ve zor sınavlardan geçerek mesleklerini elde ettiklerini ifade ederek hekimlerin bulunduğu şartlarda verdikleri mücadeleyi anlattı. Sağlık alanındaki çalışmalara ve bu alanda yapılan çalışmaların amacına değinerek İlçe Sağlık Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili bilgilendirme yaptı. Yapılması planlanan devlet hastanesinin temelinin atılacağının müjdesini veren Dr. Füsun Kaleli konuşmasını Atatürk'ün 'Beni Türk Hekimlerine Emanet Edin' sözüyle bitirdi.
Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal da konuşmasında 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutlayarak hekimlerin sosyal yaşamdaki değerini örnekler vererek anlattı.
Yard. Doç. Dr. Nurcan Çiçek 'Günümüzde Genç Olmak Konulu' sunumunda öğrencilerin başarısının notun yanında kişisel gelişimine bağlı olduğunu ifade ederek telefon, bilgisayar ve internetin sosyal yaşama olumsuz etkilerini anlattı. Gençlerin kendinisini tanımasının ve kendi kararlarını alabilmesinin yaşamlarındaki olumlu etkilerine değindi. Gençlerin toplumdaki önemini örnekler vererek anlatan Yard. Doç. Dr. Nurcan Çiçek 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutlayarak tüm katılımcılara teşekkür etti.
Konferans sonunda Kaymakam Yüksel Ünal, Uzman Dr. Ahmet Kıraç, Uzman Dr. Fevzi Uzun, Uzman Dr. Mehmet Üstün, Dr. Abdulgani Babür, Dr. Hidayet Yıldırım, Uzm. Dr. Münevver Kıral, Uzm. Dr. Elvan Alpaltaş'a teşekkür belgesi verilirken konferansa konuşmacı olarak katılan Yard. Doç. Dr. Nurcan Çiçek' e çiçek, plaket ve Zihinsel Engelli Çocukları Yetiştirme ve KKoruma Vakfı öğrencilerinin hazırladığı hediye sunuldu. Tarsus belediyesi tarafından hazırlanan elma konferansa katılım sağlayanlara ikram edildi.

Emine KUREN

Yazılarımın izinsiz ya da kaynak belirtilip link verilmeksizin kopyalanması, yayınlanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre suçtur...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder