21 Mart 2018 Çarşamba

GERÇEK DOSTLAR KROMOZOM SAYMAZ


Türk Kızılayı Tarsus Şubesi 21 Mart Dünya Down Sendromu Günü dolayısıyla Zihinsel Engelli Çocukları Yetiştirme Vakfı'na bağlı Özel Makbule Ölçen Özel Eğitim Kurumu'nda eğitim gören down sendromlu çocukları ziyaret etti.
Ziyarette konuşma yapan Türk Kızılayı Tarsus Şube Başkanı Kemal Duru "Birleşmiş Milletler'in 10 Kasım 2011 tarihinde aldığı kararla 21 Mart tarihi tüm dünya da resmi Dünya Down Sendromu Günü olarak kutlanmaya başlandı. 21 Mart tarihinin seçilmesindeki en önemli etken down sendromlu bireylerde 21'inci kromozomun 3 tane olmasını simgelemesidir. Türk Kızılayı Tarsus Şubesi olarak büyük bir öneme haiz olan bu günde down sendromlu çocuklarımızla vakit geçirmek istedik. Tüm halkımıza bu çocuklarımıza karşı sorumluluklarımız olduğunu sadece bir gün değil bir ömür boyu bu sorumlukluklarımızı yerine getirmemiz gerektiğini hatırlatmak isteriz. Ve unutmamalıyız ki; gerçek dostlar kromozom saymaz. Çünkü down sendromu 1 eksiklik değil +1 fazlalıktır. Şimdi bu çocuklara dosthane yaklaşıp sevgimizi gösterme zamanıdır" dedi.
Zihinsel Engelli Çocukları Yetiştirme Vakfı'na bağlı Özel Makbule Ölçen Özel Eğitim Kurumu Müdürü Yasemin Türkseven de yaptığı konuşmada ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek kurum bünyesinde yapılan çalışmaları anlattı. Toplumun her kesimini engelli çocuklara karşı duyarlı olmaya davet etti. Engelli çocuğu olan ailelerin kurumun verdiği eğitimlerden faydanması konusunda hassas olması gerektiğini belirterek engelli çoçuklar utanç sebebi değil mutluluk kaynağıdır dedi.
Karşılıklı fikir alış-verişinin bulunulduğu ziyaret Türk Kızılayı Tarsus Şubesi'nin hazırladığı hediyelerin down sendromlu çocuklara verilmesiyle son buldu.

Emine KUREN

http://gullnamee.blogspot.com.tr

Yazılarımın izinsiz ya da kaynak belirtilip link verilmeksizin kopyalanması, yayınlanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre suçtur...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder