23 Mart 2022 Çarşamba

TARSUS İDMAN YURDU SPOR KULUBÜ 99 YAŞINDA

1923 yılında Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün desteği ile kurulan TFF. 2. Lig Beyaz Grup'taki ekibimiz Tarsus İdman Yurdu Spor Kulübü 99. Kuruluş Yıldönümü'nü kutladı.

Emine Kuren'in haberine göre deplasmanda oynadığı Eskişehirspor karşılaşması sonrası 5-1'lik galibiyet ile 30. haftayı 9. sırada 37 puanla tamamlayan Tarsus İdman Yurdu Spor Kulübü'nün 99. Kuruluş Yıldönümü'ne Tarsus Protokolü, Tarsus Halkı, Tarsus Amatör Spor Kulüpleri, Tarsus İdman Yurdu Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Ali İlk ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Tarsus İdman Yurdu Spor Kulübü hocaları ve futbolcuları, taraftarlar ve basın mensupları katıldı. 

İç saha maçlarını şehir merkezinde bulunan ve 4.189 seyirci kapasitesine sahip Tarsus Şehir Stadyumu'nda oynayan Tarsus İdman Yurdu Spor Kulübü'nün 99. Kuruluş Yıldönümü dolayısıyla Tarsus Halk Eğitim Merkezi-Akşam Sanat Okulu önünden Tarsus Cumhuriyet Meydanı’na Tarsus Belediyesi Bando Takımı'nın çaldığı marşlar eşliğinde kortej yürüyüşü yapıldı. Tarsus Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı. Saygı duruşunun ardından İstiklâl Marşı okundu.

Tarsus İdman Yurdu Spor Kulübü Başkanı Ali İlk Tarsus Cumhuriyet Meydanı’ndaki törende yaptığı konuşmada Cumhuriyetle yaşıt Tarsus İdman Yurdu Spor Kulübü'nün tarihi süreçteki başarılarını ve başarısızlıklarını değerlendirdi. Cumhuriyet öncesinde Tarsus'ta iki okul olduğunu hatırlatarak Amerikan Koleji ve Türkocağı İlkokulu'nun futbol tarihini anlattı. Tarsus’ta futbol tarihinin Amerikan Koleji ile başladığını söyleyerek Tarsus'un Fransızlar tarafından işgal edilmesi ile cepheye giden Türkocağı İlkokulu öğretmen ve öğrencilerinin mücadelesini ve kumaştan-bezden yapılan top ile tarlada oynan futbolun önemine ve bıraktığı etkiye dikkat çekti. Cumhuriyeti'in kurulmasıyla birlikte her alanda olduğu gibi kültür, sanat ve spor alanındaki kalkınmayı, gelişimi ve değişimi dile getirdi. Tarsus İdman Yurdu Spor Kulübü'nün kuruluş tarihçesini anlattı. Tarsus İdman Yurdu Spor Kulübü'ne kurulduğu günden bu günlere hizmet edenleri saygıyla anarak teşekkür etti. Tarsus İdman Yurdu Spor Kulübü'nün 99. Kuruluş Yıldönümü'nü kutladı. 

Düzenlenen etkinliklerle ve taraftarların gösterileri ile 99. Kuruluş Yıldönümü'nü büyük bir coşkuyla kutlayan Tarsus İdman Yurdu Spor Kulübü 26 Mart 2022 Cumartesi günü, saat 14.00'de, Tarsus Şehir Stadyumu'nda TECO Karacabey Belediyespor ile karşılacak. Tüm Tarsus Protokolü'nü ve Tarsus Halkı'nı Tarsus İdman Yurdu Spor Kulübü'ne destek olmaya davet ediyoruz. 




Emine KUREN 

https://eminekurengulname.com/

http://gullnamee.blogspot.com.tr

Yazılarımın izinsiz ya da kaynak belirtilip link verilmeksizin kopyalanması, yayınlanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre suçtur...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder