24 Mart 2022 Perşembe

GELECEĞİN TEMİNATI GENÇLER VE KOCA YÜREKLİ YAŞLILAR DÜZENLENEN ETKİNLİKTE BİR ARAYA GELDİ

18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası etkinlikleri kapsamında Tarsus Kaymakamlığı nezdinde düzenlenen 'Yaşlı Genç Buluşması' etkinliği Tarsus 75. Yıl Kocetepe Ortaokulu'nda gerçekleşti.

Etkinliğe, Tarsus Sosyal Hizmet Müdür Vekili Bayram Karayel ve personelleri, Tarsus Mili Eğitim Şube Müdürü Sezai Erol, Tarsus 75. Yıl Kocetepe Ortaokulu Müdürü Mehmet Uz öğretmenleri ve öğrencileri, Yeşilçam'ın unutulmaz filmi Tosun Paşa'daki Serferoğulları ailesinde Suphi karakterini oynayan ve şuan Tarsus'ta ikamet eden emektar sanatçı Cevdet Arıkan, Tarsus Görme Engelliler Dernek Başkanı Fikri Topuz ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Tarsus Şube Başkanı Rasim Yuvarlakoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Emekli Resim Öğretmeni Selma Homurlu ile birlikte veliler katıldı. 

Geleceğin teminatı gençlerin ve milli-manevi değerlerimizi yaşatarak gelecek nesillere aktarılmasında önemli bir rol üstlenen koca yürekli yaşlıların bir araya geldiği etkinlik; saygı duruşu ve ardından İstiklâl Marşı'nın okunması ile başladı.

Tarsus 75. Yıl Kocetepe Ortaokulu öğretmeni Şule Yakar açılış konuşmasında günün anlam ve önemini dile getirdi. Öğrencilerin okudukları şiirlerle tüm katılımcılar duygusal anlar yaşadı.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan; Tarsus Görme Engelliler Derneği Başkanı Fikri Topuz, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Tarsus Şube Başkanı Rasim Yuvarlakoğlu ve Emekli Resim Öğretmeni Selma Homurlu hayatlarından kesitler sunarak yaşam tecrübelerini paylaştılar. Öğrencilerden gelen soruları yanıtladılar. Hep birlikte okul bahçesine hatıra fidanı diktiler. 

Yaşlıların toplum üzerindeki yeri ve önemine dikkat çekilen etkinlik plaket ve çiçek takdimi ile son buldu. 

Emine KUREN

https://eminekurengulname.com/

http://gullnamee.blogspot.com.tr

Yazılarımın izinsiz ya da kaynak belirtilip link verilmeksizin kopyalanması, yayınlanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre suçtur...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder