23 Mart 2022 Çarşamba

18-24 MART YAŞLILARA SAYGI HAFTASI ETKİNLİĞİ'NDE ÜÇ KUŞAK ARASINDA SEVGİ VE GÖNÜL BAĞI OLUŞTU

Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu'nun '18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası' dolayısıyla Tarsus Belediyesi'nin desteği ile düzenlediği etkinlik Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evi'nde gerçekleşti.

Düzenlenen etkinliğe Mersin Alzheimer Derneği Başkanı ve Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aynur Özge ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Tarsus Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Harun Doğan ve personelleri, Tarsus Sosyal Hizmet görevlileri, Tarsus Kent Konseyi Başkanı Reşit Tok ve Yönetim Kurulu Üyeleri, alzheimer hastası ve hasta yakınları, Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu, Tarsuslu Hayırsever Ülker Aydın, Tarsus Şehitler Tepesi Muhtarı Ruhi Güngör, Tarsus Halat Çekme Derneği Üyeleri, Tarsus İclal Ekenler Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri, Tarsus Belediyesi Nene Hatun Kreşi öğretmen ve öğrencileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, Tarsus Halkı ile birlikte basın mensupları katıldı.

'18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası' etkinlikleri kapsamında konuşma yapan Mersin Alzheimer Derneği Başkanı-Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aynur Özge alzheimer hastalığı ve Alzheimer Derneği ile ilgili bilgilendirme yaptı. Alzheimer Derneği bünyesinde yapılan çalışmaları anlattı. Tarsus Belediyesi Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evi'nde faaliyetlerini yürüten Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu'nu tanıtarak tüm katılımcılara teşekkür etti. 

'18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası' dolayısıyla düzenlenen etkinlik kapsamında Fizyoterapist Hülya Bozoğlu yaptığı sunumda 'Aktif Yaş Almanın Sırları'nı sosyal yaşamdan örnekler vererek anlattı. Katılımcılara fiziksel egzersizler yaptırdı. 'Unutulmayan Nağmeler Korosu' Şef Hasan Basri Üstün yönetiminde seslendirdiği şarkılarla tüm katılımcılara baharı muştuladı. Katılımcılar Halat Çekme Derneği'nin gösterileri ile sportif faaliyetler yaparken doyasıya eğlendi. Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evi'nin yaş almış çınarlarının el emeği göz nuru ürünlerinin yer aldığı sergi katılımcıların beğenisini kazanırken sergilenen ürünlerden yansıyan emek, sevgi, özveri, alın teri ve başarı göz doldurdu. 

Çocukları, gençleri ve yaş almış çınarları bir araya getirerek üç kuşak arasında sevgi ve gönül bağı oluşturan '18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası' etkinliği hediye ve çiçek takdiminin ardından son buldu. 






Emine KUREN 

https://eminekurengulname.com/

http://gullnamee.blogspot.com.tr

Yazılarımın izinsiz ya da kaynak belirtilip link verilmeksizin kopyalanması, yayınlanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre suçtur...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder