17 Mart 2022 Perşembe

ATATÜRK'ÜN TARSUS'A GELİŞİNİN 99. YILDÖNÜMÜ BÜYÜK BİR COŞKUYLA KUTLANDI

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Tarsus'a gelişinin 99. Yıldönümü bir dizi etkinlik ile büyük bir coşkuyla kutlandı. 

Tarsus Protokolü'nün ve Tarsus Halkı'nın katılımıyla gerçekleşen kutlama töreninin ilki Tarsus Tren Garı'nda bulunan tarihi Atatürk Treni yanında gerçekleşti. Buradaki törende Gazi Mustafa Kemal Atatürk temsili olarak karşılandı. Halk oyunları gösterisi ve şiir dinletisinin ardından hatıra fidanı dikildi. Tarsus Tren Garı'ndan Tarsus Cumhuriyet Meydanı’na Tarsus Belediyesi Bando Takımı'nın çaldığı marşlarla kortej yürüyüşü yapıldı. 

Tarsus Cumhuriyet Meydanı’ndaki kutlama töreni çelenk sunumu ile başladı. Saygı duruşunun ardından şanlı Türk Bayrağı'nın göndere çekilmesi ile birlikte İstiklâl Marşı okundu. Tarsus Cumhuriyet Meydanı’ndaki tören toplu hatıra fotoğrafının çekiminin ardından son buldu.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Tarsus'a gelişinin 99. Yıldönümü dolayısıyla düzenlenen etkinlikler Atatürk'ün anısına Tarsus Şelalesi gezisi ve hazırlanan ikramların sunumu ile son buldu. 

Emine KUREN

https://eminekurengulname.com/

http://gullnamee.blogspot.com.tr

Yazılarımın izinsiz ya da kaynak belirtilip link verilmeksizin kopyalanması, yayınlanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre suçtur...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder