26 Mart 2022 Cumartesi

NEŞET ERTAŞ TÜRKÜLERİ KONSERİ'NDE NOTALARIN AKIŞINDA HAYATLARINDAN KESİTLER BULDULAR

Tarsus Türk Halk Müziği Derneği’nin Özel Tarsus Bilge Koleji'nin sponsonluğunda düzenlediği 'Neşet Ertaş Türküleri' konseri Şef Hasan Basri Üstün yönetiminde Tarsus Belediyesi Nikah Salonu’nda gerçekleşti.

Konsere; Tarsus Protokolü, Tarsus Türk Halk Müziği Derneği Başkanı Eren Kaya ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Özel Tarsus Bilge Koleji temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, siyasi partilerin temsilcileri, müzikseverlerle birlikte basın mensupları katıldı. 

Tarsus Türk Halk Müziği Derneği'nin 'Neşet Ertaş Türküleri' konserinde Türk Halk Müziği Derneği Korosu Koristleri'nin seslendirdiği türkü yürekli üstad Neşet Ertaş'in bir birinden güzel türküleri ile hoş bir seda yaşayan katılımcılar notaların akışında hayatlarından kesitler buldular. 

Bozkırın tezenesi, abdallık geleneğinin son büyük temsilcisi, Türk Halk ozanı üstad Neşet Ertaş 1950'li yıllardan itibaren yaptığı plaklarla özellikle Orta Anadolu türkülerini ve bozlakları kayıt altına alırken 1960'lı yıllardan itibaren bizzat kendisinin yazdığı türküleri seslendirdi. Yaptığı çalışmalarla her kesimden dinleyicinin her zaman ve mekânda sevgisini ve beğenisini kazandı. Tarsus Türk Halk Müziği Derneği Türk Halk Müziği tarihine bağlaması ile imza atan üstad Neşat Ertaş'ı unutmadıklarını, unutmayacaklarını ve unutmayarak nesillere taşıyacaklarını düzenledikleri 'Neşet Ertaş Türküleri' konseri ile bir kez daha ilan etti. 

Emine KUREN


https://youtu.be/qVyQgERefpo

https://eminekurengulname.com/

http://gullnamee.blogspot.com.tr

Yazılarımın izinsiz ya da kaynak belirtilip link verilmeksizin kopyalanması, yayınlanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre suçtur...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder