17 Mayıs 2019 Cuma

TARSUS MÜFTÜLÜĞÜ PERSONELİ İFTAR PROGRAMINDA BİR ARAYA GELDİ

Tarsus Müftülüğü bünyesinde görev yapan personeller Tarsus Barajı Şelale Tesisleri'nde düzenlenen iftar programı ile bir araya geldi.
Program Tatbikat camii İmam-Hatibi Mahmut Turan’ın okuduğu Aşr-ı şerif ve ezan ile başladı.
Programa Müftü Vekili Ali Can, müftülük personelleri ve aileleri, basın mensupları ile birlikte davetliler katıldı.
Programda konuşma yapan Tarsus Müftü Vekili Ali Can konuşmasında Tarsus Müftülüğü ailesi olarak birlikte çalıştığımız tüm mesai arkadaşlarımızın aileleriyle birlikte iftar etme imkânı bulduğumuz için Allah’a hamd ediyorum diyerek Diyanet İşleri Başkanlığı'nın  Türkiye'de ve dünyada önemli hizmetlere vesile olduğunu belirtti. "Tarsus Müftülüğü olarak üzerimize düşeni yapma gayretindeyiz. İnanıyorum ki Rabbim sizlerin de gayretleri ile güzel hizmetlere bizleri vesile kılacaktır" dedi. Görevlerinin din hizmeti olduğunu vurgulayan Can; “Milletimizin inancına hizmet ediyoruz. Özveriyle gayret ediyorsunuz. Her ortamda temsil görevinizi icra ediyorsunuz. Biz Türkiye Diyanet Vakfı olarak 'Beklenen sensin sloganı' ile gündemdeyiz. Sizin özverili gayretine ihtiyacımız var. İnsanımızın hayır tasadduklarını sizler yönlendiriniz. Her koşuldaki Müslümanın imdadına yetişen Diyanet Vakfımız için yardım eli olalım. 'Ben yoksam hiç kimse yok' diye düşünün. 'Ben varım' diyeceğiz.  Bu ramazanda kendimiz için bir şeyler yapalım, evvela Kur'an bizim gönlümüze nazil olsun. Allah aşkınızı ve şevkinizi artırsın” dedi. Müftü Vekili Ali Can "Allah Teala Ramazan-ı Şerifi sağlık ve afiyetle tamamlamayı, Ramazan’ın rahmet ve mağfiretinden, feyiz ve bereketinden istifade etmeyi nasip etsin. Ülkemizin birliğini, dirliğini daim etsin. Vatanımızı, milletimizi her türlü fitne ve musibetlerden mahfuz etsin" diyerek tüm katılımcılara teşekkür etti.
İftar programı edilen dua ve memnuniyet duyguları ile son buldu.

Emine KUREN

http://gullnamee.blogspot.com.tr

Yazılarımın izinsiz ya da kaynak belirtilip link verilmeksizin kopyalanması, yayınlanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre suçtur...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder