17 Mayıs 2019 Cuma

İFTAR PROGRAMINDA ALZHEİMER HASTASI VE HASTA YAKINLARINA KARŞI SORUMLULUKLAR HATIRLATILDI

Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi'nin düzenlediği 'İftar Programı' Özel Engelli Yaşlı Bakım Merkezi Bahçesi'nde gerçekleşti.
Kişi, kurum ve kuruluşları ortak bir amaç doğrultusunda bir araya getirmek için düzenlenen iftar programına Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şube Başkanı Prof. Dr. Aynur Özge ve üyeleri, Alzheimer Derneği Tarsus Grubu, Tarsus Türk Halk Müziği Derneği Koro Şefi Hasan Basri Üstün ve üyeleri, alzheimer hastası ve hasta yakınları ile birlikte davetliler katıldı.
İftar vakti öncesinde programa katılım sağlayanlara Özel Engelli Yaşlı Bakım Merkezi gezdirilerek bilgilendirme yapıldı. 
İftar Programı katılımcılar için hazırlanan ikramların sunulması ve ezanın okunmasıyla başladı.
İftar Programı'nda konuşma yapan Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şube Başkanı ve Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prf. Dr Aynur Özge Alzheimer Derneği'nin kuruluş amacını dillendirerek dernek bünyesinde yapılan proje ve çalışmaları anlattı. Derneğin vizyon ve misyonundan bahsederek alzheimer hastalığı ile ilgili bilgilendirme yaptı. Toplumun alzheimer hastası ve hasta yakınlarına karşı sorumlulukları olduğunu hatırlatarak bu sorumluluklara karşı duyarlı olunması gerektiğini söyledi. Alzheimer Derneği bünyesinde özel gün ve gecelerde her kesimden insanı bir araya getirip yardımlaşma ve dayanışma duyularını harekete geçirerek insanlar arasındaki kaynaşmayı sağlamak adına yemek programı düzenlediklerini belirtti. Prof. Dr. Aynur Özge özellikle senei devriye yemeklerinin duyarlı insanlar tarafından artık dernekte verildiğini, bu yemek programlarının Özel Engelli Yaşlı Bakım Merkezi'nde kalan hastalarla toplum arasındaki bağı kuvvetlendirdiğini, hastalar üzerinde olumlu etki bıraktığını vurguladı. Kendisinin de bu duygularla vefat eden yakınlarını yad etmek için dernekte sene-i devriye programı düzenleyerek merkezde kalan hastalara hingel mantısı ikram ettiğini ifade etti. Tüm katılımcılara teşekkür etti.
İftar Programı Tarsus Türk Halk Müziği Derneği Koro Şefi Hasan Basri Üstün'ün mini konseri ve toplu hatıra fotoğrafının çekiminin ardından son buldu.
Emine KUREN

http://gullnamee.blogspot.com.tr

Yazılarımın izinsiz ya da kaynak belirtilip link verilmeksizin kopyalanması, yayınlanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre suçtur...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder