11 Mayıs 2019 Cumartesi

ALZHEİMER DERNEĞİ ENGELLİLERİN GÖNLÜNE DOKUNDU

Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi Tarsus Grubu'nun 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla Tarsus Belediyesi'nin desteği ile düzenlediği etkinlik Tarsu AVM'nin ev sahipliğinde gerçekleşti.
Etkinliğe Tarsus Belediyesi Başkan Yardımcıları Ünzile Kuru, Serap Kurtçu ve Muttalip Babuşoğlu, yerel sanatçı Hasan Önal ve ekibi, Türkiye Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı(ZİÇEV) Tarsus Şubesi öğretmenleri, öğrencileri ve velileri, Tarsus Zübeyde Hanım Özel Eğitim Uygulama Merkezi öğretmenleri, öğrencileri ve velileri, Tarsus Halk Eğitim Merkezi İşaret Dili Kursu Eğitimeni Bedia Dinçkuyucu ve öğrencileri, Tarsus Belediyesi personelleri, Türk Kızılay Tarsus Şube Başkanı Sinan Başkaya ve üyeleri, Alzheimer Derneği üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
Etkinlik öncesi basına demeç veren Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi Tarsus Grubu temsilcisi Nazan Şengül 'Engelliler Haftası'nı engelli bireyleri sadece bir gün ya da bir hafta anmak için değil, engellilerin yaşamları boyunca karşılaşacakları sorunları gündeme taşıyarak bir kamuoyu oluşturmak ve tüm bu sorunlara çözüm getirecek projeleri üretmek adına kutluyoruz. Alzheimer hastaları, sağlık bakanlığınca iki yıldır engelli statüsünde kabul edilmektedir. Başta Alzheimer hastaları olmak üzere toplumumuzda yaşayan tüm engellilerin toplumda yaşayan diğer bireylerle eşit haklara sahip olduğunu unutmamalıyız. Sürekli empati yaparak onlara karşı sorumluluklarımızı yerine getirmeli, bu bilinçle hareket etmeliyiz. Engelli bireylerin hayatlarına ve gönüllerine dokunarak yaşamlarını kolaylaştıracak çözümler üretmeliyiz. En büyük engel, engellenmektir. Hedefimiz tüm engelleri ortadan kaldırmaktır. Bu duygu ve düşüncelerle 10-16 Mayıs Engelliler Haftası'nı kutluyoruz ve etkinliğimize destek veren Tarsus Belediye Başkanımız Sayın Dr. Haluk Bozdoğan’a, yerel sanatçımız Hasan Önal'a, Türkiye Zihinsel Engelli Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı Tarsus Şubesi'ne, Tarsus Zübeyde Hanım Özel Uygulama Merkezi'ne, Tarsus Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'ne, Türk Kızılay Tarsus Şubesi'ne, Tarsu AVM'ne ve Alzheimer Derneği üyelerine teşekkürlerimizi sunuyoruz' dedi.
Alzheimer Derneği Mersin Şubesi Tarsus Grubu'nun engellilerin gönlüne dokunduğu etkinlik engelli öğrencilerden oluşan kortej yürüyüşü ile başladı.

Etkinlikte Türkiye Zihinsel Engelli Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı Tarsus Şubesi öğrencileri ve Tarsus Zübeyde Hanım Özel Eğitim Uygulama Merkezi öğrencileri, öğretmenleri gözetiminde dans gösterileri yaparken Tarsus Halk Eğitim Merkezi İşaret Dili öğrencilerinden oluşan 'Konuşan Eller' korosu, eğitimen Bedia Dinçkuyucu yönetiminde işaret dili ile mini konser verdi.
Yerel sanatçı Hasan Önal'ın seslendiği şarkılarla unutulmaz anlar yaşayan katılımcılar engelli öğrencilerle aynı ortamda yer almanın duygusallığını yaşadı.

Etkinlik hep birlikte 'Onuncu Yıl Marşı'nın okunması ve Türk Kızılay Tarsus Şubesi'nin tüm katılımcılara gül dağıtmasıyla son buldu.
Emine KUREN

http://gullnamee.blogspot.com.tr

Yazılarımın izinsiz ya da kaynak belirtilip link verilmeksizin kopyalanması, yayınlanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre suçtur...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder