22 Mayıs 2019 Çarşamba

AĞRILARA SİHİRLİ DOKUNUŞLAR YAPILDI

Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi Tarsus Grubu'nun Tarsus Belediyesi ile birlikte düzenlediği 'Ağrılarımıza Sihirli Dokunuşlar' konulu seminer Fizyoterapist Hülya Bozoğlu'nun sunumu ile Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evi'nde gerçekleşti.
Seminere Alzheimer Derneği üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, alzheimer hastası ve hasta yakınları ile birlikte davetliler katıldı.
Seminerde Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi Tarsus Grubu  adına konuşma yapan Meryem Keskinnişancı Alzheimer Derneği'nin kuruluş amacını anlatarak dernek bünyesinde yapılan aktif yaş alma etkinliklerinden bahsetti. Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi'ne bağlı Özel Engelli Yaşlı Bakım Merkezi'nde ve Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma Erinç Evi'nde yapılan çalışmalardan bahsederek Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi Tarsus Grubu'nu tanıttı. Katılımcılara teşekkür etti.
Fizyoterapist Hülya Bozoğlu sunumuna ağrının tanımını yaparak başladı. Akut ağrı, insan vücudundaki ağrı sebepleri, travma ve kronik ağrı konularına değinerek kötü beslenmenin ağrılar üzerindeki etkilerine vurgu yaptı. Fasya ile ilgili bilgilendirme yaparak gluten ve şekerin kronik ve romatizmal ağrıları arttırdığını söyledi. İyi bağırsak-mutlu insan-az ağrı formülünü sihirli dokunuşlarıyla açıkladı. Sırayla kötü postür, postür için ev egzersizleri, ileri seviye egzersizleri, sitres ve sebebi bilinmeyen ağrılar, migren, diğmeciklerimiz, çapraz dinlenme, head circle konularını uygulamalı olarak anlatarak yoga ve platesin iğleştirici gücünden bahsetti. Ağrısız mutlu bir yaşam dileyerek tüm katılımcılara teşekkür etti.
Ağrılara sihirli dokunuşların yapıldığı seminer Fizyoterapist Hülya Bozoğlu'nun katılımcılardan gelen soruları yanıtlaması ile son buldu.

Emine KUREN

http://gullnamee.blogspot.com.tr

Yazılarımın izinsiz ya da kaynak belirtilip link verilmeksizin kopyalanması, yayınlanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre suçtur...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder