17 Mayıs 2019 Cuma

ŞEKER KAĞIDI İLE İLAN EDİLEN SEVGİNİN KURDUĞU 72 YILLIK EVLİLİK

Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi Tarsus Grubu 'Ziyaret Etkinliği' kapsamında Tarsus'un muhtelif mahallelerinde yaşayan yaşlıları ziyaret etmeye devam ediyor.
'Ziyaret Etkinliği' kapsamında Rabia-Ziya Seymen çiftini ziyaret eden Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi Tarsus Grubu ziyarette farklı yaşam hikâyesini dinlemenin duygusallığını yaşadı.
Ziyarette hayatından kesitler anlatan Rabia-Ziya Seymen çiftinin gönül birlikteliği 18 yaşındaki Ziya Bey'in 14 yaşındaki Rabia Hanım'a zamanının şeker kağıdına 'seni seviyorum' yazıp vermesiyle başlamış. Çiftin gönül birlikteliği 1947 yılında evlilikle taçlanmış. Ev Hanımı Rabia Hanım ile fabrika da makine ustası Ziya Bey'in bu evlilikten 4 kız 2 erkek toplamda 6 çocukları olmuş. İstenmeyen gelin olmasına rağmen büyük mücadelelerle evliliğini yürüten Türk bir ailenin kızı olan Rabia Hanım Arap bir ailenin oğlu olan Ziya Bey'e duyduğu sevgi, sadakat ve bağlılıktan dolayı Arapçayı öğrenmiş. Rabia Hanım geçirdiği panik atak rahatsızlığından dolayı doktorunun tavsiyesi ile hayatını yazıya dökerek kitaplaştırmış.
Hayat hikâyelerini dinleyen Alzheimer Derneği Grubu'nu zaman zaman anıların seyrinde yolculuğa çıkaran Rabia Hanım "düşünceleriniz hayatınıza yansır. Bu sebeple güzel şeyler düşünün ki hayatınızda hep güzellikler olsun" sözünü günün anısına dinleyen kulaklara küpe olarak hediye etti.
Şeker kağıdı ile ilan edilen sevginin kurduğu 72 yıllık evlilik hayatında onlarca anılar biriktiren Rabia Hanım Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi Tarsus Grubu'nun ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek gruba ikramda bulundu.

Emine KUREN

http://gullnamee.blogspot.com.tr

Yazılarımın izinsiz ya da kaynak belirtilip link verilmeksizin kopyalanması, yayınlanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre suçtur...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder