14 Mayıs 2019 Salı

MEDYA ÖĞRENCİLERLE UMUT SAMİ ŞENSOY ANADOLU LİSESİ'NDE BULUŞTU

Türkiye Gazeteciler Federasyonu üyesi Tarsus Medya Mensupları Derneği (MEDYAD)'nin her yıl eğitim-öğretim yılında geleneksel olarak düzenlediği 'Öğrenci-Medya Buluşması Etkinliği' Tarsus Borsa İstanbul Umut Sami Şensoy Anadolu Lisesi'nde gerçekleşti.
Etkinliğe Tarsus Borsa İstanbul Şehit Umut Sami Şensoy Anadolu Lisesi Müdürü Osman Kaçan, öğretmenleri ve öğrencileri, Medya Mensupları Derneği Başkanı-TRT Muhabiri Okan Çalışkan ve üyeleri, Tarsus Ekspres Gazetesi Kurucusu Mustafa Erdoğan, DHA Mersin Temsilcisi Mustafa Ercan, basın mensupları ve davetliler katıldı.
Etkinlik okul müdürü Osman Kaçan'ın açılış konuşması ile başladı. Okul Müdürü Osman Kaçan konuşmasında Tarsus Borsa İstanbul Şehit Umut Sami Şensoy Anadolu Lisesi bünyesinde yapılan projelerden bahsederek 'Öğrenci-Medya Buluşması Etkinliği'ne konuşmacı olarak katılan basın mensuplarını tanıttı.
Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Medya Mensupları Derneği Başkanı-TRT Muhabiri Okan Çalışkan medyanın tarihçesini anlatarak konuşmasına başladı. Tarsus'daki gazetelerden ve gazetecilerden bahsetti. Sosyal Medya'nın gazetecilik mesleği ve basın üzerindeki etkilerine değinerek gençlerin sosyal medya kullanımı konusunda yaptıkları yanlışları sosyal yaşamdan örnekler vererek anlattı. Meslek hayatı boyunca yaşadığı bazı anıları ve hayat tecrübelerini paylaştı. Öğrencilerden gelen soruları yanıtladı.
Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Ekspres Gazetesi Kurucusu Mustafa Erdoğan gazeteciliğin dününü ve bugününü karşılaştırma yaparak anlattı. 40 yıllık gazetecilik hayatında 10 bin köşe yazısı yazdığını belirterek her meslekte olduğu gibi gazetecilikte de mesleğini sevmenin önemine değindi. Öğrencilerlerle karşılıklı hasbihal ederek gazetecilerin günümüzde yaşadıkları problemleri ve basına yansıyan haberlerin kamera arkasını masaya yatırdı. Öğrencilerden gelen soruları yanıtladı.
Etkinliğe konuşmacı olarak katılan DHA Mersin Temsilcisi Mustafa Ercan konuşmasına Tarsus Kulak Köyü'nde yetişen Sultan Kelebeği ile ilgili sunumu ile başladı. Araştırma, eğitim ve öğretimin insan yaşamındaki önemine değinerek insanın kendisini keşfettiği ve kendisinin farkına vardığı sürece başarılı olacağını hatırlattı. Çektiği fotoğraflardan oluşan sunumu izlettirerek meslekî hayatından kesitler aktardı. Öğrencilerden gelen soruları yanıtladı.
Etkinlik plaket takdimi ve toplu hatıra fotoğrafının çekiminin ardından son buldu. 

Emine KUREN

http://gullnamee.blogspot.com.tr

Yazılarımın izinsiz ya da kaynak belirtilip link verilmeksizin kopyalanması, yayınlanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre suçtur...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder