8 Mayıs 2019 Çarşamba

TALASEMİ HASTALIĞINA DİKKAT ÇEKMEK İÇİN YARENLİK ALANI'NDA STAND KURULDU

Tarsus Talasemi Derneği '8 Mayıs Dünya Talasemi Farkındalık Günü' dolayısıyla Tarsus Kent Konseyi Engelliler Komisyonu'nun desteği ile Yarenlik Alanı'nda stand kurdu.
Tarsus Talasemi Derneği üyeleri anne ve babadan çocuklara kalıtsal olarak geçen, önlenebilir bir kan hastalığı olan Beta Talasemi Hastalığı'na dikkatleri çekmek adına kurulan stantda halka bilgilendirme yaparak bilgilendirme broşürünü dağıttı.
Konuyla ilgili konuşma yapan Tarsus Talasemi Derneği Başkanı Emine Türkel Talasemi Hastalığı'nın tanımını yaparak halsizlik, yorgunluk, solukluk, çocukluk çağında büyüme ve gelişme geriliği, okul başarısında azalma ve yüz kemiklerinde şekil değişikliğinin hastalık şikayetleri olduğunu söyledi. Hastalığın tanısı için tam  kan sayımı  ve  hemojlesin elektroforezi yapılması gerektiğini hatırlatarak hastalığın tanısının çocukluk döneminde konulduğunu belirtti. Ciltte solukluk, büyüme-gelişme geriliği, dalak büyümesi ve idrar renginde koyulaşmanın hastalığın bulgusu olduğunu anlatarak tedavi metodlarından ve tedavi sonrasında yapılması gerekenlerden bahsetti. Evlilik öncesi testin önemine vurgu yaparak 'önce talasemi testi sonra nikâh' sloganının topluma yüklediği sorumlulukları hatırlattı. Desteklerinden dolayı Tarsus Kent Konseyi Engelliler Komisyonu Başkanı Dursun Arslan'a ve emeği geçenlere teşekkür ederek herkesi talasemi hastalığına ve talasemi hastalarına karşı duyarlı olmaya davet etti.

Emine KUREN

http://gullnamee.blogspot.com.tr

Yazılarımın izinsiz ya da kaynak belirtilip link verilmeksizin kopyalanması, yayınlanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre suçtur...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder