3 Mayıs 2019 Cuma

BİRSEN GÜLSER EKREN KÜTÜPHANESİ HİZMETE AÇILDI

Tarsus Kent Konseyi Eğitim Kültür Sanat Komisyonu'nun Türk Kızılay Tarsus Şubesi Eski Başkanı Arş. Yazar Kemal Duru, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Tarsus Şubesi, Sivil Toplumcu Birsen Gülser Ekren'in Kızı Merih Wyatt, Tarsus Kent Konseyi Başkanı Ufuk Başer ve Emekli Öğretmen Şair Yazar Halil Aksoy'un destekleri ile Tarsus Kulak Köyü'nde yaptırdığı Birsen Gülser Ekren Kütüphanesi törenle  hizmete açıldı.
Açılış Töreni'ne Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin, Tarsus Kent Konseyi Başkanı Ufuk Başer ve üyeleri, Tarsus Kent Konseyi Eğitim Kültür Sanat Komisyonu Başkanı Nuran Ataç ve üyeleri, Tarsus Kulak Ortaokulu Müdürü Ali Aygen, öğretmenleri, öğrencileri ve velileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, siyasi partilerin temsilcileri, Sivil Toplumcu Birsen Gülser Ekren'in Kızı Merih Wyatt ile birlikte davetliler katıldı.
Tören saygı duruşu ve ardından İstiklâl Marşı'nın okunmasıyla başladı.
Açılış konuşmasını yapan Tarsus Kulak Ortaokulu Müdürü Ali Aygen konuşmasında kitap okumanın ve kütüphanelerin eğitimdeki rolünü anlatarak her okula kütüphane yapılması konusunda toplumun gerekli hassasiyeti göstermesi gerektiğini söyledi. Tarsus Kulak Ortaokulu'na yaptırılan Birsen Gülser Ekren Kütüphanesi'nin yapımında emeği geçenlere ve açılış törenine katılım sağlayanlara teşekkür etti.
Törende konuşma yapan Tarsus Kent Konseyi Eğitim Kültür Sanat Komisyonu Başkanı Nuran Ataç konuşmasına 'Kitabım' şiirini okuyarak başladı. Kitabın vazgeçilmez bir tutku ve sevgi olduğunu ifade ederek çocukluktan başlayarak insan hayatının her evresinde kitabın önemli rolü olduğunu ifade etti. Valiliklerin, kaymakamlıkların,  yerel yönetimlerin, milli eğitim müdürlüklerinin, sivil toplum kuruluşlarının imkanları doğrultusunda her okulda bir kütüphane oluşumunun sağlanmasına yardımcı ve öncü olmaları gerektiğinin vurgusunu yaptı. Tarsus Kulak Ortaokulu'na yaptırılan kütüphaneye adı verilen Birsen Gülser Ekren'in hayatı ile ilgili bilgilendirme yapan Ataç kütüphanenin yapımında emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür etti.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin'de konuşmasında okullara kütüphane yapımı konusunda Milli Eğitim Müdürlüğü olarak her türlü desteği vereceklerini ifade ederek toplumda okuma düzeyinin arttırılması konusunda gerekli çalışmaların hassasiyetle yapılması gerektiğini hatırlattı. Birsen Gülser Ekren Kütüphanesi'nin yapımında emeği geçenlere ve açılış törenine katılım sağlayanlara teşekkür etti.
Tarsus Ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı şiirlerin okunması ve folklor gösterisinin ardından Tarsus Ortaokulu Birsen Gülser Ekren Kütüphanesi açılış kurdelesi kesilerek hizmete açıldı.

Emine KUREN

http://gullnamee.blogspot.com.tr

Yazılarımın izinsiz ya da kaynak belirtilip link verilmeksizin kopyalanması, yayınlanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre suçtur...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder