27 Mayıs 2019 Pazartesi

EBEVEYN VE BİLGİ GÜVENLİĞİ KONULU SEMİNER KATILIMCILARDAN TAM NOT ALDI

Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi Tarsus Grubu'nun eğitim etkinlikleri kapsamında düzenlediği 'Ebeveyn ve Bilgi Güvenliği' konulu semineri Özel ÇAĞ Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğrencisi ve Habitat Eğitmeni Sıla Yalçınöz'ün sunumu ile Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evi'nde gerçekleşti.
Seminerin ilk bölümünde Eğitmen Sıla Yalçınöz tarafından tüm katılımcılara 'Ebeveyn ve Bilgi Güvenliği' anketi yapıldı.
Seminerin ikinci bölümde Eğitmen Sıla Yalçınöz 'Ebeveyn ve Bilgi Güvenliği' sunumunu gerçekleştirdi. Sunumuna, internet ve güvenlik nedir? sorusuyla başladı. İnternetin ve güvenliğin tanımını yaparak bilinçli ve güvenli internet kullanımının önemini vurguladı. İnterneti bilinçli kullanmanın toplum üzerindeki etkisini sosyal yaşamdan örnekler vererek anlattı. Eric Schmidt'in 'bugün sosyal medyayı hesapsızca kullananlar, gelecekte kimliklerini değiştirmek zorunda kalacaklar' sözünün insanlığa sunduğu mesajı paylaşarak kimlik hırsızlığı, sahte ürün satışı, kötü bağlantı istekleri, sahte profil konularına değindi. Güvenli şifrenin açılımını yaparak link güvenliğine değindi. İnternet Bilgi İhbar Merkezi'nden bahsederek kişisel verilerin korunması konusunu uygulamalı olarak anlattı. İnternet platformlarının her hizmeti ücretsiz sunarak nasıl kazanç elde ettiğinin bilgisini vererek güvenlik kontrolünün açıklamasını yaptı. Haber Doğrulama Platformları'nın görevlerine değinerek uygunsuz içeriklerden korunma yollarını anlattı. Youtube Kanalları ile ilgili bilinmeyenleri anlatarak Siber Zorbalık ile ilgili bilgi verdi. Siber Zorbalık karşısında ailenin üstlenmesi gereken rolü anlattı. Katılımcılardan gelen soruları yanıtladı. Tüm katılımcılara teşekkür etti.
Katılımcılardan tam not alan seminerin son bölümünde Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi Tarsus Grubu tarafından Eğitmen Sıla Yalçınöz'e teşekkür belgesi verilerek Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şube Başkanı ve Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aynur Özge'nin 'Genetik Havuzdan Çeyiz Sandığına Migren' kitabı hediye edildi.  Eğitmen Sıla Yalçınöz tarafından tüm katılımcılara sertifika verildi.
Emine KUREN

http://gullnamee.blogspot.com.tr

Yazılarımın izinsiz ya da kaynak belirtilip link verilmeksizin kopyalanması, yayınlanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre suçtur...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder