14 Nisan 2018 Cumartesi

TARSUS HALKI TÜRKÜLERLE BAHARA 'MERHABA' DEDİ


Tarsus Folklör Araştırma Derneği'nin Tarsus 75.Yıl Kültür Merkezi'nde düzenlediği 'Bahara Merhaba Konseri' Şef Hasan Talip Cengiz yönetiminde Serap Davarcı'nın sunumuyla gerçekleşti.
Tarsus Protokolü'nün ve Tarsus Halkı'nın katılımlarıyla gerçekleşen konser İsmail Enis Anıtoğlu'nun bağlaması eşliğinde İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Tarsus Folklör Araştırma Derneği adına konuşma yapan Yönetim Kurulu Başkanı Melek Sezer Anıtoğlu Tarsus Folklör Araştırma Derneği bünyesinde yapılan çalışmaları anlatarak konser sponsorlarına, konsere katılım sağlayan katılımcılara ve konser organizesinde emeği geçenlere teşekkür etti.
İki bölümden oluşan konserde koro, solo ve düet türkülerle katılımcılar bazen duygusallaşırken bazen de türkülerin ritmine alkışla tempo tuttu. Enstrümantal gösterinin ayakta alkışlandığı konserde katılımcılar yöresel türkülerin hikayelerinde yolculuğa çıkarken Tarsus Halk Eğitim Merkezi Folklör Ekibi'nin folklör gösterileri ile coşkulu anlar yaşadı.
Konser sonunda konsere sponsor olan Tarsus Belediyesi, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası, Tarsus Flaş FM Gazete ve Radyo, Akansu Lojistik Petrol Tur., Gayr Gıda San. Ve Tic. Ltd. Şti. ve Zekalift Asansör ile birlikte Şef Hasan Talip Cengiz, Saz Ekibi'nden İsmail Enis Anıtoğlu, Korist Görkem Sezer, Sunucu Serap Davarcı ve Tarsus Folklör Araştırma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Melek Sezer Anıtoğlu'na plaket ve çiçek takdimi yapıldı.
Konser Tarsus Folklör Araştırma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Melek Sezer Anıtoğlu'nun kapanış konuşmasıyla son buldu.

Emine KUREN

http://gullnamee.blogspot.com.tr

Yazılarımın izinsiz ya da kaynak belirtilip link verilmeksizin kopyalanması, yayınlanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre suçtur...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder