16 Nisan 2018 Pazartesi

PEMBE DÜŞÜN BİRLİKTE FARK YARATALIM


Tarsus Şelale Soroptimist Kulubü'nün Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu'nun 'Pembe Düşün Birlikte Fark Yaratalım' konulu Meme Kanseri Farkındalık Projesi kapsamında organize ettiği bilgilendirme semineri Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu' nda gerçekleşti.
Seminer'e Tarsus İlçe Sağlık Müdürü Füsun Kaleli, Tarsus İlçe Sağlık Müdürlüğü KETEM Ekibi, Tarsus Şelale Soroptimist Kulübü Başkanı ve Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşları Başkanları ve Üyeleri ile birlikte çok sayıda kişi katıldı. 
Seminer Tarsus Şelale Soroptimist Kulubü Başkanı Aydan Dirik'in açılış konuşmasıyla başladı. Dirik konuşmasında soroptimist kelimesinin anlamına değinerek Türkiye Soroptimist Kulübü'nün kuruluş amacını ve tarihçesini anlattı. Tarsus Soroptimist Kulubü bünyesindeki çalışmalardan bahsederek Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu'nun Meme Kanseri Farkındalık Projesi ile ilgili bilgilendirme yaptı. Tüm katılımcılara teşekkür etti.
Seminerin ilk bölümünde Medical Park Tarsus Hastanesi Tıbbı Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Alper Ata yaptığı sunumda onkolojinin tanımını yaparak onkoloji hastalıklarını, hastalıkların belirtlerini ve tedavi yöntemlerini sosyal yaşamdan örnekler vererek anlattı. Katılımcılardan gelen soruları yanıtladı.
Seminerin ikinci bölümde Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Elvan Alpaltaş 'Meme Kanseri' tanımını yaparak katılımcıların sorularını yanıtladı. Ülküköy Aile Sağlığı Merkezi Aile Hekimi Dr. Derya Özdemir 'Meme Kanseri'nde Erken Tanı ve Tarama' yöntemleri hakkında bilgi verirken Reşadiye Aile Sağlığı Merkezi Aile Hekimi Dr. Esin Esen Delibaş'da 'Meme Kanseri'nde Kendi Kendine Meme Muayenesi' konusunu teorik bilgileriyle uygulamalı olarak anlattı.
Seminerin son bölümde Medical Park Tarsus Hastanesi Tıbbı Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Alper Ata ve Tarsus Şelale Soroptimist Kulubü'ne desteklerinden dolayı Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası adına Genel Sekreter Yardımcısı Nurten Duraktekin Ertekin plaket ve çiçek takdimi yapıldı. Seminere konuşmacı olarak katılan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Elvan Alpaltaş, Ülküköy Aile Sağlığı Merkezi Aile Hekimi Dr. Derya Özdemir ve Reşadiye Aile Sağlığı Merkezi Aile Hekimi Dr. Esin Esen Delibaş'a teşekkür belgesi verildi.
Seminer Tarsus Ticaretve Sanayi Odası'nın hazırladığı ikramların tüm katılımcılara sunulması ve toplu hatıra fotoğrafının çekilmesiyle son buldu.

Emine KUREN

http://gullnamee.blogspot.com.tr

Yazılarımın izinsiz ya da kaynak belirtilip link verilmeksizin kopyalanması, yayınlanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre suçtur...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder