16 Nisan 2018 Pazartesi

HENGAM-I BAHAR


Tarsus Halk Eğitim Merkezi ve Tarsus Milli 
Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile düzenlenen 'Tezhip Kursu' kursiyerlerinin Tezhip Kursu Öğretmeni Funda Güneş'in eğitiminde tarih, desen ve uygulama bilgileriyle oluşturdukları eserler organize edilen 'Hengam-ı Bahar Geçmişten Günümüze Karma Tezhip Sergisi' Tarsus Halk Eğitim Merkezi Sergi Salonu'nda açılış töreniyle sanatseverlerle buluşturuldu.
'Hengam-ı Bahar Geçmişten Günümüze Karma Tezhip Sergisi'nde birbirinden güzel eserlerle katılımcılar tarihin seyrinde yolculuğa çıkarken geleneksel  Türk El Sanatları'ndan biri olan 'Tezhip Sanatı'nın yaşatılması ve yaygınlaştırılması gerektiği vurgusu yapıldı. 'Tezhip Sanatı'nın insana verdiği haz ve huzurun önemine ve kişisel gelişime faydasına dikkat çekildi. Serginin bir hafta boyunca açık kalacağı belirtildi.
Tarsus Protokolü'nün ve Tarsus Halkı'nın katılımlarıyla gerçekleşen sergi açılış töreninde Tarsus Halk Eğitim Merkezi Aşçılık Kursu Öğretmeni Seyran Davarcı ve öğrencilerinin birlikte hazırladığı birbirinden lezzetli ikramlar tüm katılımcılara sunuldu.

Emine KUREN

http://gullnamee.blogspot.com.tr


Yazılarımın izinsiz ya da kaynak belirtilip link verilmeksizin kopyalanması, yayınlanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre suçtur...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder