26 Nisan 2018 Perşembe

'ÇOCUK İSTİSMARI VE ANNE BABALARA TUTUM ÖNERİLERİ' KONULU KONFERANS GERÇEKLEŞTİ


Tarsus İlçe Sağlık Müdürlüğü, Türk Kızılayı Tarsus Şubesi ve Tarsus Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği 'Çocuk İstismarı ve Anne Babalara Tutum Önerileri' konulu konferans Prof. Dr. Fevziye Toros'un sunumuyla Tarsus Belediyesi Nikah ve Toplantı Salonu'nda gerçekleşti.
Konferansa Tarsus Belediyesi Başkan Yardımcıları Seda Sağlam ve Serap Kurtçu, İlçe Sağlık Müdürü Füsun Kaleli ve ekibi, Türk Kızılayı Tarsus Şubesi Başkanı Arş. Yazar Kemal Duru ve ekibi, siyasi partilerin kadın kolları başkanları ve üyeleri, sivil toplum kuruluşları başkanları ve üyeleri, Tarsus İlçe Sağlık Müdürlüğü KETEM ve YASTEP ekipleriyle birlikte çok sayıda kişi katıldı.
Konferans saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Konferansın açılış konuşmasını yapan İlçe Sağlık Müdürü Füsun Kaleli İlçe Sağlık Müdürlüğü bünyesinde yapılan çalışmaları anlatarak çocuk istismarının toplum üzerindeki olumsuz etkilerini anlattı. İlçe Sağlık Müdürlüğü'nün çocuklara yönelik yapılan projelere önem vermesinin sebeplerini sosyal yaşamdan örnekler vererek anlattı.
Konferans'a konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Fevziye Toros konuşmasına cinsel istismarın tanımını yaparak başladı. Cinsel istismarın çocuklar ve aileler üzerindeki etkisini anlatarak istismara uğrayan çocuklarda görülen değişimleri gerçek yaşam hikayelerinden örnekler vererek anlattı. Cinsel istismarın sebep olduğu rahatsızlıklara değinerek tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi. Çocuğu cinsel istismara uğramış ailelerin sergilemesi gereken tutumlara sebepleri ile birlikte değinerek ailelere tavsiyelerde bulundu. 
Katılımcılardan gelen soruların yanıt bulduğu konferans plaket ve çiçek takdimi ile son buldu.

Emine KUREN

http://gullnamee.blogspot.com.tr

Yazılarımın izinsiz ya da kaynak belirtilip link verilmeksizin kopyalanması, yayınlanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre suçtur...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder