3 Ekim 2023 Salı

'PEYGAMBER EFENDİMİZ, İMAN VE İSTİKAMET' TEMALI KONFERANSA TARSUS'TA YOĞUN İLGİ

Tarsus İlçe Müftülüğü'nün Mevlid-i Nebi Haftası ve Camiler-Din Görevlileri Haftası dolayısıyla düzenlediği 'Peygamberimiz, İman ve İstikamet' temalı konferans Tarsus İlçe Müftülüğü Konferans Salonu'nda yoğun bir ilgi ile gerçekleşti.

Ney dinletisinin verildiği konferans, İstiklâl Marşı'nın okunmasının ardından Kur'an-ı Kerim Tilaveti ile başladı.

Tarsus İlçe Müftüsü Murat Akçay konferansta yaptığı açılış konuşmasında günün anlam ve önemini anlatarak konferansa emeği geçenlere ve tüm katılımcılara teşekkür etti. 

Konferansta iman ve istikamet temalı slayt tüm katılımcılara izletirildi. 

Diyanet İşleri Başkanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Mustafa Irmaklı konferansta yaptığı konuşmada Peygamber Efendimizin hayatından kesitler sunarak insanlara öğrettiği ahlâki değerlerden bahsetti. Allah'ın yeryüzüne en büyük nimeti bir peygamber göndermesidir ve onunla birlikte Kur'an-ı Kerim'i göndermesidir diyerek nimetin ve şükrün önemini anlattı. İmanın tanımını yaparak önemini hadis ve ayetlerle birlikte sosyal yaşamdan örnekler vererek dile getirdi. İstikamet ile ilgili bilgilendirme yaparak insan önce kalbine istikameti koymalıdır dedi. Kalbin muhafaza edemediğinde hayatı muhafaza etmenin mümkün olmayacağını hatırlattı. Kalbi selim olmanın, sözde istikamet sahibi olmanın ve tüm davranışlarında ahlâk ile istikamet sahibi olmanın önemine vurgu yaptı. İmanın ölçüsü güzel ahlâk, güzel ahlâkın ölçüsü de ailedir diyerek istikamet üzere bir hayat sürmekten insanları uzaklaştıran, yürekleri işgal eden, içtimaî hayatı derinden sarsan inanç ve ahlak problemlerinin çözümüne nebevî metodlar sundu. Programa emeği geçenlere ve tüm katılımcılara teşekkür etti. 

Peygamberimiz, İman ve İstikamet' temalı konferans hediye takdimi ve toplu hatıra fotoğrafının çekiminin ardından son buldu. 









Emine GÜLNAME 

https://www.youtube.com/@EmineGULNAME

http://eminegulname.com

https://gullnamee.blogspot.com/


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder