27 Ekim 2023 Cuma

MERSİN ALZHEİMER DERNEĞİ TARSUS GRUBU'NDAN MEME KANSERİNE PEMBE FARKINDALIK

Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu'nun 'Doktor Sunumları' Kapsamında '1-31 Ekim Ayı Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık Ayı' dolayısıyla meme kanserinde erken teşhisinin önemine vurgu yapmak ve meme kanseri farkındalığını arttırmak amacıyla düzenlediği sunum Uzm. Dr. Birsen Dokgöz'ün anlatımıyla Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evi'nde gerçekleşti.

Uzm. Dr. Birsen Dokgöz sunumunda memenin biyolojik yapısına değinerek gelişim anatomisinden bahsetti. Meme hastalıkları, tanıları, belirtileri, teşhisleri ve tedavi yöntemlerini anlattı. Özellikle meme kanserinde erken tanının önemine vurgu yaptı. Meme kanserinin cinsiyete ve yaş gruplarına göre dağılımına değindi. Memenin elle muayene edilmesini uygulamalı olarak gösterdi. Meme kanserinde risk faktörlerini açıkladı. Memografi, ultrasonografi, elestografi, meme ultrasonu ile ilgili bilgilendirme yaparak öneriler sundu. Katılımcılardan gelen soruları yanıtladı. 

Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu'nun meme kanseri farkındalığını arttırmak amacıyla katılımcılara pembe kurdele dağıttığı sunum hediye takdimi ve toplu hatıra fotoğrafının çekiminin ardından son buldu. 

Emine GÜLNAME 

https://www.youtube.com/@EmineGULNAME

http://eminegulname.com

https://gullnamee.blogspot.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder