28 Eylül 2023 Perşembe

KALPLERİYLE HİSSEDİP PARMAKLARI İLE KONUŞANLAR ENGEL TANIMADI

Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu alınan  kararlar doğrultusunda '23 Eylül Dünya İşaret Dili ve İşitme Engelliler Günü' kapsamında Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evi'nde Farkındalık Programı düzenledi.

Farkındalık Programı'na Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu Üyeleri, Tarsus Engelliler Platformu Üyeleri, Tarsus Sağırlar Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Ali Şenatak ve Üyeleri, Türkiye Sakatlar Derneği Tarsus Şube Başkanı Ali Çelik, Tarsus Görme Engelliler Derneği Başkanı Fikri Topuz, Tarsus Otizm Derneği Başkanı Fatih Düzenli, Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu, işitme engelli bireyler ve aileleri katıldı.

Kalpleriyle hissedip, parmaklarıyla konuşanların engel tanımadığı Farkındalık Programı saygı duruşu ve ardından İstiklâl Marşı'nın İşaret Dili Eğitmeni/Tercümanı Bedia Dinçkuyucu nezdinde işaret diliyle okunması ile başladı. 

Tarsus Otizm Derneği Başkanı Fatih Düzenli'nin sunuculuğunu yaptığı Farkındalık Programı'nda Tarsus Görme Engelliler Başkanı Fikri Topuz, İşaret Dili Eğitmeni/Tercümanı Bedia Dinçkuyucu ve Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurul Başkanı ve Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu sırayla söz alarak günün anlam ve önemini anlatan konuşma yaptılar. Misafirperverliğinden dolayı Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu'na, Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evi çalışanlarına ve programa emeği geçenlere teşekkür ettiler. 

İşaret dili ile konuşma etkinliğinin yapıldığı Farkındalık Programı hazırlanan ikramların sunumu ve toplu hatıra fotoğrafının çekiminin ardından son buldu. 

Emine GÜLNAME 

https://www.youtube.com/@EmineGULNAME

http://eminegulname.com

https://gullnamee.blogspot.com/


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder