30 Ekim 2023 Pazartesi

TÜRK KADINLAR BİRLİĞİ TARSUS ŞUBESİ CUMHURİYET YEMEĞİ DÜZENLEDİ

Türk Kadınlar Birliği Tarsus Şubesi bir milletin kaderini değiştiren Cumhuriyet'in ilanının 100. yıl dönümü dolayısıyla 'Cumhuriyet Yemeği' düzenledi. 

'Cumhuriyet Yemeği'ne Türk Kadınlar Birliği Tarsus Şube Başkanı Figen Aktan ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Cumhuriyet'e gönül vermiş vefakâr kadınlar ve davetliler katıldı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yıl dönümü heyecanının ve gururunun yaşandığı 'Cumhuriyet Yemeği' saygı duruşu ve ardından İstiklâl Marşı'nın okunması ile başladı.

Türk Kadınlar Birliği Tarsus Şube Başkanı Figen Aktan 'Cumhuriyet Yemeği'nde yaptığı konuşmada; dernek bünyesinde yaptıkları proje ve çalışmalardan bahsetti. İstiklâl mücadelesinin önderi ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk Kadını'na verdiği önemi ve Cumhuriyet'in Türk Kadını'na tanıdığı hakları anlattı. Türk Kadınlar Birliği Tarsus Şubesi olarak yeni çalışma döneminde yapacakları paroje ve çalışmalara değinerek Cumhuriyet'in 100. yılı kutlama mesajını sundu. Programa emeği geçenlere ve tüm katılımcılara teşekkür etti. 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye lâyıksın' sözünün ve Cumhuriyet marşlarının damga vurduğu 'Cumhuriyet Yemeği' Türk Kadınlar Birliği Tarsus Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri'nin Başkan Figen Aktan'a çiçek takdimi ve Cumhuriyet pastasının kesimi ile son buldu. 

Emine GÜLNAME 

https://www.youtube.com/@EmineGULNAME

http://eminegulname.com

https://gullnamee.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder