10 Ekim 2023 Salı

'YAŞLANMAK MI, SAĞLIKLI YAŞ ALMAK MI İSTERİZ?..' KONULU SUNUMDA KRALİÇE ELİZABETH'İN SIRRI ORTAYA ÇIKTI

Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu'nun 'Doktor Sunumları' kapsamında düzenlediği 'Yaşlanmak mı, Sağlıklı Yaş Almak mı İsteriz' konulu sunum Aile Hekimliği Uzmanı Dr. Nil Dinçer'in anlatımı ile Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evi'nde gerçekleşti.

Aile Hekimliği Uzmanı Dr. Nil Dinçer sunumunda; yaşlanmak ve sağlıklı yaş almanın arasındaki farkı tanımları ile dile getirerek gerçek yaş, biyolojik yaş, büyüme-gelişme, büyüme hormonu azalması, sarkopeni, yaşlanmanın enerji düzeyine etkisi, kaliteli ve güzel yaşlanma metodları, piyango genler, Kraliçe Elizabeth'in sırları, mavi bölgeler ve ortak özellikleri, uzun yaşam stratejileri, yaşlanmaya bağlı değişimler, yaşlanmaya karşı neler yapılabilir, CO enzim Q 10'un önemi, gençleştiren on sağlıklı gıda konularını sosyal yaşamdan örnekleri ile anlattı. Katılımcılardan gelen soruları yanıtladı. 

Kraliçe Elizabeth'in sigara içmeyerek, sağlıklı beslenerek, hergün yürüyüş yaparak, sağlıklı kiloyu koruyarak, kaliteli uyuyarak, haftada bir ata binerek sağlıklı yaş almasının sırrına erdiğinin vurgulandığı, Nobel Ödüllü Japon Bilimadamı Yoshinori Ohsumi'nin bilimsel araştırma ile gündeme getirdiği orucun insan sağlığı üzerindeki etkisinin konuşulduğu sunum temenni ve toplu hatıra fotoğrafının çekiminin ardından son buldu. 



Emine GÜLNAME

https://www.youtube.com/@EmineGULNAME

http://eminegulname.com

https://gullnamee.blogspot.com/


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder