26 Ekim 2021 Salı

ÜLKER AYDIN (TARSUSLU HAYIRSEVER)

Tarsuslu Hayırsever Ülker Aydın Hanımefendi 1934 yılında birçok medeniyete ev sahipliği yapmış kadim kent Tarsus'ta dünyaya geldi. Eczacı Sabri Aydın ve Sabahat Aydın kendilerine göz aydınlığı bir evlat; Mualla, Refik, Zeynep, Ahmet isimlerini verdikleri evlatlarına sevgili bir kız kardeş; ileride Tarsus'ta hayır kapılarının nadide bir anahtarı olması için Ülker Aydın Hanımefendiyi 5. evlat olarak dünyaya getirdi. İlk ve ortaokulu Tarsus'ta, liseyi Adana Kız Lisesi'nde okudu. İstanbul Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği'nde bir süre eğitim aldıktan sonra uzun yıllar taşı-toprağı altın İstanbul'da çalıştı. Uzun bir çalışma döneminin ardından İstanbul Okmeydanı'nda boya-tiner-vernik üretimi yapan bir firmanın ortağı oldu. 2012 yılında doğduğu, büyüdüğü ve doyduğu efsaneler kenti Tarsus'a döndü.

TARSUS'TA YAPTIĞI HİZMETLER

2013 yılında Çamlıyayla Darıpınarı Yatılı Bölge Okulu Kütüphanesi ve Sebil İlköğretim Okulu Kütüphanesi'ni yaptırarak okumanın önemini hatırlattı.

2014 yılında Şehitler Tepes'nde Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evi'ni yaptırarak sosyal farkındalık çalışmalarına zemin hazırladı.

Öğretmenler Mahallesi'nde 8 dönümlük arsa üzerine 24 derslik Eczacı Sabri Aydın İlköğretim Okulu'nu yaptırarak eğitimin toplum üzerindeki etkisine dikkat çekti.

2019 yılında Şehitler Tepes'nde Ülker Aydın Gençlik Kütüphanesi'ni yaptırarak Cumhuriyeti'in emanetçisi gençlerimize istikbâl konusunu vakfetti.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün; "Küçük hanımlar, küçük beyler!.. Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz." sözünü düstur edinerek Şehitler Tepes'nde Ülker Aydın STEM Merkezi'nin temelini attı.

SÖZÜN KISASI 

''Ey kahraman Türk kadını!.. Sen yerlerde sürünmeye değil omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın' sözünün muhatabı Kurtuluş Savaşı Kahramanı Adile Hala misali her karışı tarih kokan Tarsus'ta aydınlık yarınlar için verdiği mücadele ve yaptığı hayırlarla akıllara ve yüreklere unutulmaz bir imza atan kadındır Hayırsever Ülker Aydın Hanımefendi... 

BU DÜNYADA İZ BIRAKANLARA SEVGİYLE!..


Emine KUREN

http://gullnamee.blogspot.com.tr

Yazılarımın izinsiz ya da kaynak belirtilip link verilmeksizin kopyalanması, yayınlanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre suçtur...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder