2 Ekim 2021 Cumartesi

TÜRKİYE ALZHEİMER DERNEĞİ MERSİN ŞUBESİ ÖZEL ALZHEİMER-DEMANS ENGELLİ BAKIM MERKEZİ'NİN AÇILIŞININ 5. YILDÖNÜMÜ KUTLANDI

Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi Özel Alzheimer-Demans Engelli Bakım Merkezi'nin açılışının 5. yıldönümü kutlama töreni merkez binasında gerçekleşti. 

Tören öncesinde açıklama yapan Mersin Alzheimer Derneği Başkanı ve Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aynur Özge yaptığı açıklamada;

Tamamen bağışlarla yapılan 3,5 yıl gibi kısa bir zamanda yapımı tamamlanan kurumumuzun bugün açılışının 5. yıldönümü. Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi Özel Alzheimer-Demans Engelli Bakım Merkezi açıldığı günden bugünlere gelinceye kadar yalnızca alzheimer hastalarına bakım veren bir kurum olarak kalmamış, aynı zamanda, çalışmalarına bir çok ilki de ekleyerek ülkemizde bu alanda örnek bir kurum olmuştur.

Kurumumuzda gerçekleştirilen 'Bütünleşik Bakım' adını verdiğimiz bu çalışmaları kısaca özetlersek;

Ayda bir yaptığımız eğitim çalışmaları, hiç aralıksız yılda bir yapılan ve bu yıl 12. sini gerçekleştireceğimiz yalnız ülkemizde değil, dünyanın hiçbir ülkesinde örneği bulunmayan hasta ve yakınları eğitim kampları, radyo ve televizyon programlarıyla, hastaya bakım verenlerin işlerini kolaylaştıracak video ve kitapçıklar, yılda en az bir kez çıkarılan bülten ve pandemi sürecinde dijital ortamda gerçekleştirilen eğitim çalışmaları ile yoluna hızla devam etmekte.

Pandemi dönemine kadar; Yenişehir’de, Tarsus Ülker Aydın Aktif Yaş Alma Erinç Evi’nde ve Mezitli Gülbahar Özmen Aktif Yaş Alma Evleri’nde; 25’e yakın dalda aktif yaş alma etkinliklerine devam edildi. Pandemi sürecinin başladığı ilk günlerden itibaren aktif yaş alma çalışmaları dijital ortama taşındı ve bu ortamda devam edilmekte.

Kurumuzda pandemiye kadar yaşlı kreşi diyebileceğimiz bir tarzda faaliyetlerini sürdüren ülkemizin tek ruhsatlı Gündüz Bakım birimi. Bu süreçte evde hastaya bakım verenlerin yükünü arttırdığı ve bakımlarını zorlaştırdığı için gündüz bakım talepleri artmış, yeniden faaliyete geçirilmesi çalışmalarına başlanmıştır.

Açıldığı günden bu yana kesintisiz olarak sürekli 94 yatak kapasitesiyle kar amacı gütmeyen bir kuruluş olarak hizmet veren kurumumuzda; halen 35’i Ücretli, 41’i Devlet Destekli ve 1’i Ücretsiz olmak üzere toplamda 77 yatılı engelli bakım hastamıza, 50’ye yakın sayıda personelimizle, kaliteden ödün vermeden, 24 saat hizmet verilmektedir.

Hastanelerin dışında özel statüdeki bir kurumda açılan ülkemizde ilk ve tek olma özelliği taşıyan palyatif bakım birimimizde halen 26 engellimiz bulunmakta olup, bu hastalarımıza yatış süre sınırı olmaksızın 24 saat hizmet verilmektedir.

Hasta yakınlarından talep geldiğinde evlere ziyaretler yapılmakta, evde bakım hizmetlerini kolaylaştıran bilgiler verilmekte, destekleyici broşür, video ve kitapçıklar paylaşılmaktadır.

Bugün, kurumumuzun açılışının 5. yıldönümü. Kurumumuzu hep bir adım daha iyiye, iyiliklere ve yeniliklere taşıyan, olmaz denileni olur hale getiren birbirinden değerli çalışma ve hizmetlerle geçen 5 yıl.

Bugün istedik ki; açılış öncesi ve sonrasında binlerce insanın, kurum ve kuruluşların özverili katkılarıyla, emekleriyle oluşturdukları Mersinimizin gurur kaynağı olabilecek nitelikteki bu kuruluşun açılış günü heyecanını hep birlikte yeniden yaşayıp, yaşatalım.

Sadece hasta ve personelimizin binamıza giriş çıkış yapabilmesine izin veren pandemi kurallarına uyarak, bizler de Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi Alzheimer Demans Engelli Bakım Merkezi’nin dört tarafını çevreleyen sokakta buluşarak, hep birlikte bir 'Sevgi Çemberi' oluşturalım.

Hepinizi 'Sevgi Çemberi'mizin birer halkası olmaya davet ediyoruz. Böylesine güzel bir mutluluk ve heyecanın yaşanmasına vesile olan; binamızın yapılış aşamasından, bugün örnek bir kurumsal yapıya dönüşmesinde emeği olan, katkı veren, destek olan herkese, kurum ve kuruluşlara, üye ve gönüllülerimize selam, sevgi, saygı ve minnetle." dedi. 

Kutlama törenine katılım sağlayanların Mersin Şubesi Özel Alzheimer-Demans Engelli Bakım Merkezi etrafında oluşturduğu 'Sevgi Çemberi' sosyal farkındalık oluşturdu. 

Kutlama töreni, memnuniyet duyguları ile birlikte kutlama pastasının kesiminin ardından son buldu.

Emine KUREN

http://gullnamee.blogspot.com.tr

Yazılarımın izinsiz ya da kaynak belirtilip link verilmeksizin kopyalanması, yayınlanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre suçtur...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder