4 Ekim 2021 Pazartesi

TARSUS MÜFTÜSÜ ALİ CAN 1-7 EKİM CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI DOLAYISIYLA BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ

Tarsus Müftüsü Ali Can '1 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası' dolayısıyla Tarsus Müftülüğü Tarihi Kütüphane Medresesi'nde 'Basın Toplantısı' düzenledi. 

Tarsus'ta faaliyet gösteren basın mensupları ile Tarsus  Müftülüğü Tarihi Kütüphane Medresesi'nde bir araya gelen Tarsus Müftüsü Ali Can toplantıda yaptığı konuşmada;

Tarsus Müftülüğü bünyesinde bulunan birimlerden, yapılan proje ve çalışmalardan bahsetti. Caminin tanımını yaparak İslam Dini'nde, tarihsel süreçte, kültürel ve sosyal alanda caminin yeri ve önemine değindi. 2021 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın ana temasının 'vefa' olduğunu dile getirdi. Vefa ve vefakârlık konusunun dindeki ve kültürümüzdeki yeri ve önemini sosyal yaşamdan örnekler vererek anlattı. Camilere, camilerin yapımında ve yaşatılmasında emeği geçenlere, cami görevlilerine herkesin vefa ve hürmet borcu olduğunu hatırlattı. İmarın yapı ve manevi tanımını yaparak Turgut Cansever Hoca'nın 'şehri imar ederken nesilleri ihmal etmemek lazım' sözünün sunduğu mesajı dile getirdi. Caminin yapı imarı ve manevi imarına değinerek 'ömür imarla geçtiği sürece anlam kazanır' dedi. Basın toplantısının yapıldığı Tarsus Müftülüğü Tarihi Kütüphane Medresesi ile ilgili bilgi verdi. 2021 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla Tarsus Müftülüğü bünyesinde gerçekleştirilecek faaliyetlerle ilgili açıklama yaptı. '1 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nı kutlayarak toplantıya katılan basın mensuplarına teşekkür etti.

Basın toplantısı, Tarsus Müftülüğü'nün hazırladığı ikramların basın mensuplarına sunumu ve toplu hatıra fotoğrafının çekiminin ardından son buldu. 

Emine KUREN 

http://gullnamee.blogspot.com.tr

Yazılarımın izinsiz ya da kaynak belirtilip link verilmeksizin kopyalanması, yayınlanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre suçtur...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder