7 Ekim 2021 Perşembe

SANATIN HER ALANI ALZHEİMER-DEMANS HASTALIĞINA BAĞLI BİLİŞSEL BOZUKLUKLARI OLAN BİREYLERİN YAŞAM KALİTELERİNİ YÜKSELTİR

Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu'nun alzheimer hastalığında müzik terapisinin önemine dikkatleri çekmek için kurduğu 'Unutulmayan Nağmeler Korosu' Şef Hasan Basri Üstün yönetiminde çalışmalarına başladı. 

Her hafta perşembe günleri Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evi'nde çalışmalarını yürüten 'Unutulmayan Nağmeler Korosu'nun bu haftaki konukları Tarsus İclal Ekenler Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Hasta ve Yaşlı Bakım Hizmetleri öğretmenleri ve öğrencileri ile birlikte alzheimer hastası ve hasta yakınları oldu.

Tarsus İclal Ekenler Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Hasta ve Yaşlı Bakım Hizmetleri öğretmenleri ve öğrencileri 'Unutulmayan Nağmeler Korosu'nun Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evi'nde gerçekleştirdiği çalışma boyunca koristlerin Şef Hasan Basri Üstün yönetiminde seslendirdiği şarkılar eşliğinde alzheimer hastalarına el sanatları etkinliği yaptırdı. 

Müzik dinlemek, resim yapmak, el işi işlemek başta olmak üzere sanatın her alanı alzheimer-demans hastalığına bağlı bilişsel bozuklukları olan bireylerin yaşam kalitelerini yükseltmek için faydalıdır, geliştiricidir diyen Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu; Tarsus İclal Ekenler Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Hasta ve Yaşlı Bakım Hizmetleri öğretmenlerine ve öğrencilerine ziyaretlerinden ve yaptıkları etkinlikten dolayı teşekkür etti. 

Emine KUREN

http://gullnamee.blogspot.com.tr

Yazılarımın izinsiz ya da kaynak belirtilip link verilmeksizin kopyalanması, yayınlanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre suçtur...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder