23 Ocak 2020 Perşembe

'UNUTULMAYAN NAĞMELER KOROSU' ALZHEİMER HASTALIĞI'NDA MÜZİK TERAPİSİNİN ÖNEMİNE DİKKATLERİ ÇEKİYOR

Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu'nun alzheimer hastalığında müzik terapisinin önemine dikkatleri çekmek için kurduğu 'Unutulmayan Nağmeler Korosu' Şef Hasan Basri Üstün yönetiminde Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evi'nde çalışmalarını yürütüyor.
Her hafta Perşembe günü, saat 13.30 da Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evi'nde bir araya gelen 'Unutulmayan Nağmeler Korosu' sunduğu mesaj da; 'müzik terapisi, alzheimer hastaları için kullanılan ilaç dışı tedavi yöntemlerinden biridir. Alzheimer hastalığının özellikle ikinci evresinde beynin etkilendiği alanın genişlemesiyle birlikte görülen öfke ve saldırganlığı müzik terapisinin sakinleştirici gücü tedavi eder. Müzik, Alzheimer hastalarının sinir ve nörolojik sistemine olumlu etkiler yaparak, hastaların duygu ve düşüncelerinde anlamlı tepkilerin ortaya çıkmasını sağlar. 'Unutulmayan Nağmeler Korosu' olarak müziğin iyileştirici gücüne vurgu yaparak alzheimer hastalığı ve alzheimer hastaları için yapılması gerekenler konusunda toplumu duyarlı olmaya davet ediyoruz' dedi.
'Unutulmayan Nağmeler Korosu'nun çalışmalarına dinleyici olarak katılan 90 yaşındaki Hayati Amca'da koronun yaptığı çalışmaları yakından takip ettiğini belirterek koro tarafından seslendirilen şarkılarla mazide yolculuk yaptığını söyledi. Koristlerin ve Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu'nun ilgisinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek seslendiren şarkılara eşlik etmenin huzur ve mutluluk verdiğini ifade etti. Herkesi koro çalışmalarına davet ederek Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu'na ve 'Unutulmayan Nağmeler Korosu'na teşekkür etti.
Emine KUREN

http://gullnamee.blogspot.com.tr

Yazılarımın izinsiz ya da kaynak belirtilip link verilmeksizin kopyalanması, yayınlanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre suçtur...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder