17 Ocak 2020 Cuma

NEFESİN SİHİRLİ GÜCÜ İLE HAYATA GÜLÜMSE

Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu'nun 'Doktor Sunumları' kapsamında düzenlenleği 'Nefesin Sihirli Gücü İle Hayata Gülümse' konulu sunum Nefes Koçu Mediha Çelen'in anlatımıyla Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evi'nde gerçekleşti.
Nefes Koçu Mediha Çelen sunumuna 'Nefes Farkındalığı'nın tanımını yaparak başladı. Nefesini fark ederek alan, hayatını da fark ederek yaşar diyerek nefes doğru kullanıldığında fiziksel ve ruhsal rahatsızlıklarda iyileşmeler olacağını söyledi. Nefesin sağlıklı yaşamın sırrı olduğunu belirterek nefes egzersizlerinin hücre yenilenmesine etkilerini anlattı. Nefesle meditasyonu uygulamalı olarak gösterdi. Alzheimer hastasının bakımının ve sorumluluğunun motivasyon gerektiren bir durum olduğuna vurgu yaparak hastalık sürecinin alzheimer hastası ve hasta yakınları açısından zor bir süreç olduğunu ifade etti. Nefes egzersizleri ile bu zor süreci faydalı ve keyifli hale getirmek mümkündür dedi. Yapılan çalışmaların bu yönde ve çözüm odaklı olduğunun altını çizdi. Katılımcılardan gelen soruları yanıtladı.
Tüm katılımcıların nefesin sihirli gücünü keşfederek hayata gülümsemeye başladığı sunum, Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu'nun hazırladığı hediyenin Nefes Koçu Mediha Çelen'e takdimi ile son buldu.

Emine KUREN

http://gullnamee.blogspot.com.tr

Yazılarımın izinsiz ya da kaynak belirtilip link verilmeksizin kopyalanması, yayınlanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre suçtur...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder