8 Ocak 2020 Çarşamba

MERSİN ALZHEİMER DERNEĞİ TARSUS GRUBU TARSUS TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ TÜBERKÜLOZ BİRİMİNİ ZİYARET ETTİ

Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu '73. Verem Eğitim ve Propaganda Haftası' dolayısıyla verem (tüberküloz) hastalığına ve hastalıkla mücadele konusuna dikkat çekerek farkındalık oluşturmak amacıyla Tarsus Toplum Sağlığı Merkezi Tüberküloz Birimi'ni ziyaret etti.
1947 yılından bu yana her yıl Ocak Ayı'nın ilk Pazar gününden başlayan haftada kutlanan 'Verem Eğitim ve Propaganda Haftası' kapsamında gerçekleştirilen ziyarette, Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu adına konuşma yapan Nazan Şengül, Alzheimer Derneği bünyesinde yapılan çalışmalarla ilgili bilgilendirme yaptı. Alzheimer hastalığı, hastası ve hasta yakınlarına toplumun yaklaşımını dile getirerek toplumsal sorumluluklardan bahsetti. Verem (tüberküloz) hastalığına yakalanmış alzheimer hastalarının yaşadığı sıkıntıları anlattı. Alzheimer Derneği olarak veremsiz bir Türkiye için yapılması gerekenler konusunda gerekli hassasiyeti göstereceklerini ifade etti.
Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu'nun ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Tarsus Toplum Sağlığı Merkezi Tüberküloz Birimi doktoru Dr. Sabahattin Sahip verem (tüberküloz) hastalığının önlenebilir ve tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu belirterek hastalık ile ilgili Toplum Sağlığı Merkezi Tüberküloz Birimi Bünyesinde yapılan çalışmaları anlattı. Verem (tüberküloz) hastalığı ile ilgili bilgilendirme yaparak hastalığın teşhisi, belirtileri ve tedavi yöntemlerinden bahsetti. Verem (tüberküloz) hastalığının bulaşma sebeplerini ve hastalıktan korunma yöntemlerini açıkladı. Toplum olarak dikkat edilmesi gereken konulara değindi. Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu'na ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.
Ziyaret, Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu'nun '73. Verem Eğitim ve Propaganda Haftası' dolayısıyla gerçekleştirdiği farkındalık ziyareti, hediye takdimi ve toplu hatıra fotoğrafının çekiminin ardından son buldu.

Emine KUREN

http://gullnamee.blogspot.com.tr

Yazılarımın izinsiz ya da kaynak belirtilip link verilmeksizin kopyalanması, yayınlanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre suçtur...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder