10 Ocak 2020 Cuma

'HASTALIK HASTASI' DEĞİL 'FİBROMİYALJİ HASTASI' OLABİLİRSİNİZ

Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu'nun 'Doktor Sunumları' kapsamında düzenlenleği 'Fibromiyalji Hastalığı' konulu sunum Fizyoterapist Hülya Bozoğlu ve Fizyoterapist Yusuf Deligöz'ün anlatımıyla Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evi'nde gerçekleşti.
Sunuma, Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu, alzheimer hastası ve hasta yakınları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evi'nin görevlileri ve gönüllüleri ile birlikte davetliler katıldı.
Fizyoterapist Hülya Bozoğlu ve Fizyoterapist Yusuf Deligöz sunumlarında fibromiyaljinin tanımını yaparak hangi durumlarda fibromiyaljiden şüphe duyulması gerektiğinden bahsettiler. Fibromiyaljide ağrının tanımlanması, ağrılı kasların tetik noktaları, uyku bozukluğu ve yorgunluk hangi durumlarda baş gösterir, stres ve nefes ilişkisi, atak döneminde neler yapılmalı, kronik dönemde nelere dikkat edilmeli, fibromiyalji hastalığında beslenme psikolojinin önemi konularını sosyal yaşamdan örnekler vererek anlattılar. 'Hastalık Hastası' değil 'Fibromiyalji Hastası' olunabileceğinin mesajını sunarak doktor kontrollerinin düzenli olarak yapılması gerektiğine vurgu yaptılar.
Sunum, katılımcılardan gelen soruların yanıtlanması ve manuel terapi hediye çekilişi ile son buldu.

Emine KUREN

http://gullnamee.blogspot.com.tr

Yazılarımın izinsiz ya da kaynak belirtilip link verilmeksizin kopyalanması, yayınlanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre suçtur...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder