16 Ocak 2020 Perşembe

MERSİN ALZHEİMER DERNEĞİ TARSUS GRUBU'NDAN TARSUS ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. ORHAN AYDIN'A ZİYARET

Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu Tarsus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Aydın'ı makâmında ziyaret etti.

Ziyarette, Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu genel sorumluları Nazan Şengül, Serap Kerimoğlu ve Dilek Özünlü Tarsus'ta ikamet eden alzheimer hastalarının ve sosyal yaşamdan uzak yaşlıların gönlüne dokunarak aktif yaş almalarını sağlamak ve onlara sosyal yaşamın içerisinde nefes olmak amacıyla yola çıktıklarını belirterek dernek bünyesinde yapılan ve yapılması planlanan proje ve çalışmalardan bahsettiler. Müziğin terapi gücüne değinerek 'Unutulmayan Nağmeler Korosu'nun başarısını anlattılar. 'İmece Mutfak' sorumlusu Neşe Arıcı'da 'İmece Mutfak' kapsamında düzenlenen etkinlikleri anlatarak yapılan etkinliklerin yardımlaşma ve dayanışma şuurunu geliştirdiğini ifade etti. Basın Sözcüsü Emine Kuren ise basın alanındaki çalışmaları dile getirerek kitlelere ulaşmada basının rolüne değindi.

Tarsus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Aydın ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek kendisini tanıttı. Tarsus Üniversitesi ile ilgili bilgilendirme yaparak üniversite bünyesinde yapılan ve yapılması planlanan proje ve çalışmalardan bahsetti. Paylaşmanın ve iyilik yapmanın önemine vurgu yaparak toplumu oluşturan bireylerin farkındalık bilincine ulaşmasında sosyal çalışmaların etkisine değindi. Öğrencilerin kendini ifade etmede etkisi olduğu için sosyal sorumluluk projelerini önemsediğini açıkladı. Genç nüfusu ile övünen Türkiye'de doğru yaş almanın ortalama yaşam süresini arttırdığını belirtti. İngiltere de yaşlıların parkta oynadığını örnek vererek eski çocuk oyunlarının insan sağlığına etkilerini anlattı. Hayattan kopmamak adına sokakları ve parkları her yaş grubunun kullanabileceği bir konuma getirilmesi gerektiğini dile getirdi. Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu'nun Tarsus Üniversitesi bünyesinde açılması planlanan Yaşlı Bakım Bölümü'nün stratejik ortağı olması gerektiğini söyledi. Her üniversitenin sipekrumunu daha geniş kitlelere yayması gerektiğinin altını çizdi. Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu'na ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

Ziyaret, Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu'nun hazırladığı hediyenin Prof. Dr. Orhan Aydın'a takdimi ve toplu hatıra fotoğrafının çekiminin ardından son buldu.

Emine KUREN

http://gullnamee.blogspot.com.tr

Yazılarımın izinsiz ya da kaynak belirtilip link verilmeksizin kopyalanması, yayınlanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre suçtur...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder