18 Ocak 2020 Cumartesi

'KLEOPATRA'NIN SANDAL SEFASI' İLE TARSUSLU SEVGİ GARİP ALTIN MADALYA KAZANDI

Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED)'nun yerli gıda üretimine dikkati çekmek amacıyla düzenlediği '27. Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı' 'Yaşasın Anadolu' temasıyla Antalya'da Anfaş Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşti.

15-18 Ocak 2020 tarihleri arasında düzenlenen fuarda Türkiye'nin dört bir yanından gıda ve tohum üreticisi, aşçı ve yiyecek-içecek sektör temsilcileri bir araya geldi.
Dünden bugüne değişmeyen Anadolu nefhasıyla harmanlanmış yerli topraklarda yetiştirilen
yerli ürünlerle hazırlanan ve unutulmaya yüz tutmuş lezzetlerin sadece damaklarda değil yüreklerde de hissedildiği fuara Tarsus Belediyesi Hanımeli Pazarı Üyesi Sevgi Garip'te katıldı.

İlk çağlardan beri sayısız medeniyete ev sahipliği yapan Anadolu'nun mutfak zenginliğine dikkatlerin odaklandığı fuar kapsamında düzenlenen yarışmada Tarsus Belediyesi Hanımeli Pazarı Üyesi Sevgi Garip Kleopatra'nın hayatını anlattığı 'Klopatranın Sandal Sefası' yemeği ile 'Profesyonel Chefler Bireysel Deniz Ürünleri Kategorisi'nde birinci oldu.
Chaine des Rotisseurs tarafından ‘şövalye’ unvanıyla onurlandırılan uluslararası gurme Haldun Tüzel'in de katıldığı fuar kapsamında 2000 yarışmacının katılımıyla düzenlenen yarışmada Tarsus Belediyesi Hanımeli Pazarı Üyesi Sevgi Garip'in kategorisinde birincilik kürsüsüne çıkması ve altın madalya kazanması Tarsuslu hemşehrileri tarafından sevinçle karşılandı.

Emine KUREN

http://gullnamee.blogspot.com.tr

Yazılarımın izinsiz ya da kaynak belirtilip link verilmeksizin kopyalanması, yayınlanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre suçtur...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder