11 Kasım 2019 Pazartesi

UMUT OLMAK İSTER MİSİN? SEMİNERİ GERÇEKLEŞTİ

Türkiye Alzheimer Derneği Tarsus Grubu'nun '3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası' dolayısıyla düzenlediği 'Umut Olmak İster Misin?.. semineri Dr. Çağla Sayar'ın sunumuyla Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evi'nde gerçekleşti.
Dr. Çağla Sayar sunumuna organ bağışının tanımını yaparak başladı. Organ bağışının önemine vurgu yaparak organ bağışının nasıl yapıldığını sosyal yaşamdan örnekler vererek anlattı. Beyin ölümü, kimler organ bağışında bulunabilir,  nasıl organ bağışçısı olunur, organ bağışından faydalanacak kişinin belirlenmesi, Türkiye'de hangi organların ve dokuların nakli yapıldığı konuları ile ilgili bilgilendirme yaparak katılımcılardan gelen soruları yanıtladı.
Seminerde, Tarsus İlçe Sağlık Müdürlüğü Organ Bağışı Moderatörü Naciye Şahin tarafından organ bağışı ile ilgili bilgilendirme yapılarak bağışçılara form dolduruldu. Organ ve Doku Bağış kartı verildi.
Türkiye Alzheimer Derneği Tarsus Grubu tarafından Organ bağışının önemine vurgu yapılarak farkındalık oluşturmak için düzenlenen seminere katılımın az olması dikkat çekerken organ bağışı konusunda duyarsız olunması üzdü. Türkiye Alzheimer Derneği Tarsus Grubu konuyla ilgili 'organ bağışı ile bir insana umut olurken umut olduğunuz bir insan ile tüm insanlığı yaşatacağınızı hatırlatıyor herkesi organ bağışı konusunda duyarlı olmaya davet ediyoruz' dedi.

Emine KUREN

http://gullnamee.blogspot.com.tr

Yazılarımın izinsiz ya da kaynak belirtilip link verilmeksizin kopyalanması, yayınlanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre suçtur...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder