28 Kasım 2019 Perşembe

ALZHEİMER VE AKTİF YAŞAM KONULU SUNUM BİLGE KOLEJİ'NDE GERÇEKLEŞTİ

Özel Tarsus Bilge Koleji'nin 'Sosyal Sorumluluk Projeleri'nde Farkındalık Çalışmaları' kapsamında düzenlenleği farkındalık semineri Türkiye Alzheimer Derneği Tarsus Grubu'nun 'Alzheimer ve Aktif Yaşam' konulu sunumu ile Özel Tarsus Bilge Koleji Konferans Salonu'nda gerçekleşti.
Seminere, Türkiye Alzheimer Derneği Tarsus Grubu, Özel Tarsus Bilge Koleji Genel Müdürü Tuğbay Şen, Özel Tarsus Bilge Koleji Anadolu Lisesi Müdürü Vecihe Köroğlu, Özel Tarsus Bilge Koleji Sağlık Lisesi Müdürü Şenay Genç, Özel Tarsus Bilge Koleji öğretmenleri ve öğrencileri ile birlikte Özel Tarsus Bilge Koleji Halkla İlişkiler Müdürü Özgül Özçelikçi katıldı.
Farkındalık semineri, Türkiye Alzheimer Derneği Tarsus Grubu Genel Sorumlusu Serap Kerimoğlu'nun konuşmasıyla başladı. Serap Kerimoğlu konuşmasında sosyal sorumluluk projelerinin topluma ve projelerde yer alan gönüllülere kazanımlarından bahsetti. Alzheimer Derneği ile ilgili bilgilendirme yaparak Alzheimer Derneği'nde gönüllü olarak yer almanın sebeplerine ve farkındalığına vurgu yaptı. Alzheimer hastalığının tanımını yaparak alzheimer hastalığı ile ilgili sunumu izlettirildi. Alzheimer hastalığının tedavi metodlarını ve tedavi sürecini anlatarak hasta ve hasta yakınlarının tedavi sürecinde yaşadıklarını dile getirdi.
Türkiye Alzheimer Derneği Tarsus Grubu İmece Mutfak Sorumlusu Neşe Arıcı'da Alzheimer Derneği Tarsus Grubu'nun çalışmalarını yürüttüğü Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evi ile ilgili bilgilendirme yaparak konuşmasına başladı. Aktif yaş almanın önemine değinerek dernek bünyesinde yapılan çalışmaları anlattı. Alzheimer Derneği bünyesinde yapılan çalışmaların alzheimer hastalığı, alzheimer hastası ve hasta yakınlarına kazandırdığı farkındalıktan bahsetti. Tüm katılımcılara 'kırın artık kabukları, evde geçmeyen zaman dışarıda su gibi akıyor, aktif yaş alın alzheimer olmayın...' mesajını sunarak tüm katılımcıları Alzheimer Derneği bünyesinde yapılan çalışmalara davet etti.
Alzheimer hasta yakını ve Türkiye Alzheimer Derneği Tarsus Grubu Genel Sorumlusu Nazan Şengül alzheimer hastalığı ile tanışma sürecini ve bu süreçte neler yaşadığını sosyal yaşamdan örnekler vererek anlattı. Alzheimer hastalığının evrelerinden ve bu evrelerde karşılaşılan sorunlardan bahsetti. Alzheimer Derneği'nin hastalıkla mücadelede hasta ve hasta yakınlarına etkilerine değindi. Tüm katılımcılara duygusal anlar yaşatan Nazan Şengül katılımcılardan gelen soruları yanıtladı. Programa emeği geçenlere teşekkür etti.
Türkiye Alzheimer Derneği Tarsus Grubu Basın Sözcüsü Emine Kuren sivil toplum kuruluşlarının toplum ve insan hayatına etkilerinden bahsederek Alzheimer Derneği ile ilgili tanışmasını anlattı. Basın alanında yaptığı çalışmalara değinerek herkesi dernek bünyesinde yapılan çalışmalara davet etti. Tüm katılımcılara ve emeği geçenlere teşekkür etti.
Farkındalık semineri, Özel Tarsus Bilge Koleji tarafından hazırlanan teşekkür belgelerinin Türkiye Alzheimer Derneği Tarsus Grubu'na sunumu ve çiçek takdimi ile son buldu.

Emine KUREN

http://gullnamee.blogspot.com.tr

Yazılarımın izinsiz ya da kaynak belirtilip link verilmeksizin kopyalanması, yayınlanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre suçtur...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder