24 Kasım 2019 Pazar

ÜLKER AYDIN GENÇLİK KÜTÜPHANESİ DÜZENLENEN TÖRENLE HİZMETE AÇILDI

Tarsus Belediyesi Eski Başkanı Şevket Can'ın temelini attığı Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın yapımını tamamladığı Ülker Aydın Gençlik Kütüphanesi Şehitler Tepesi Mahallesi’nde düzenlenen törenle hizmete açıldı.
Tarsus Belediyesi'nin 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları kapsamında gerçekleştirdiği açılış törenine Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Tarsus Belediyesi Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri ve personelleri, Tarsuslu hayırsever Ülker Aydın, Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şube Başkanı Prof. Dr. Aynur Özge ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Türkiye Alzheimer Derneği Tarsus Grubu, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı Rasim Yuvarlakoğlu, Şehitler Tepesi Muhtarı Ruhi Güngör, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, basın mensupları ile birlikte vatandaşlar katıldı.
Açılış töreni, saygı duruşu ve ardından İstiklâl Marşı'nın okunmasıyla başladı. Şehitler Tepesi Muhtarı Ruhi Güngör yaptığı konuşmada okumanın önemine vurgu yaparak Tarsus'a kazandırılan Ülker Aydın Gençlik Kütüphanesi'ne emeği geçen herkese teşekkür etti. Öğretmenler Günü'nü kutladı.
Açılış töreninde konuşma yapan Tarsuslu hayırsever Ülker Aydın Tarsus'ta doğduğunu belirterek 20 yıl önce kısa aralıklarla kaybettiği ailesine teşekkür etti. Ailesinden kendisine çok büyük birikimler kaldığını söyleyerek yapılan hizmetlerde onlarında hakkı olduğunu belirtti. Yapılan hizmetlere geçmişten günümüze destek veren Tarsus Belediyesi Eski Başkanları Burhanettin Korkmaz ve Şevket Can'a, Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’a teşekkür etti. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm öğretmenlerin Öğretmenler Günü'nü kutladı.
Tarsuslu hayırsever Ülker Aydın’ın katkılarıyla yaptırılan Ülker Aydın Gençlik Kütüphanesi'nin açılış töreninde söz alan Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şube Başkanı Prof. Dr. Aynur Özge Alzheimer Derneği bünyesinde yapılan çalışmaları anlatarak Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evi'nde gerçekleştirilen etkinliklerden bahsetti. Gelişmiş toplumların okumakla kurulabileceğini anlatarak Ülker Aydın Gençlik Kütüphanesi'nin Tarsus Halkı için büyük bir kazanım olduğunu söyledi. Emeği geçenlere teşekkür ederek '24 Kasım Öğretmenler Günü'nü' kutladı.
Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan konuşmasına Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün; 'Elime 2 kuruş geçtiği zaman 1 kuruşa kitap alırdım. Yoksa bu kadar şeyi nasıl yapabilirdim ki?' sözü ile başladı. Çağdaş toplumlarda kitabın önemine dikkat çekerek tüm teknolojilerin yanında kitabın ayrıcalığından bahsetti. Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evi ile Ülker Aydın Gençlik Kütüphanesi hakkında bilgilendirme yaptı. Toplamda 7.5 dönümlük arazi içinde yer alan bu hizmetleri Ülker Aydın Sosyal Tesisleri çatısı altında bir araya getirmek için çalışmalara başlanıldığını söyledi. Hizmetlerin sürdürebilir olmasında yöneticilere ve topluma düşen sorumlulukları hatırlattı. Öğretmenler Günü'nü kutlayarak hayırseverlerimiz, Cumhuriyetin fedaileri, Cumhuriyet kadınları olduğu sürece sırtımız asla yere gelmez dedi.
Konuşmaların ardından plaket ve çiçek takdimi yapıldı. Açılış kurdelesinin kesilmesi ile Ülker Aydın Gençlik Kütüphanesi hizmete açıldı.

Emine KUREN

 http://gullnamee.blogspot.com.tr

Yazılarımın izinsiz ya da kaynak belirtilip link verilmeksizin kopyalanması, yayınlanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre suçtur...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder