29 Mayıs 2018 Salı

MEDYAD BAŞKANI OKAN ÇALIŞKAN TRT ÇALIŞANLARINA YAPILAN SALDIRIYI KINADI


Tarsus Medya Mensupları Derneği (MEDYAD) Başkanı Okan Çalışkan Türkiye Cumhuriyeti 13. Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin mitingi sırasında bir grup izleyici tarafından haberi takip eden TRT çalışanlarına ve aracına yapılan saldırıyı yazılı bir açıklama ile kınadı.

Tarsus Medya Mensupları Derneği Başkanı Okan Çalışkan yaptığı yazılı açıklamada TRT’yi eleştirmeye her vatandaşın hakkı olduğunu ancak kurumun görevini yapmaya çalışan habercilerine yapılan saldırı kabul edilemez dedi. Çalışkan miting sırasında bir grubun küfür ve hakaretlerle TRT çalışanları ve aracına fiziki saldırıda bulunduğunu üzüntüyle öğrendiklerini ifade ederek yıllardır seçim süreçlerinde çeşitli kazalar nedeniyle hayatını kaybeden, yaralanan bir çok meslektaşının olduğunu hatırlattı.

Çalışkan açıklamasının sonunda basın çalışanlarına saldırının kabul edilecek bir durum olmadığının vurgusunu yaptı. Gazetecilerin seçim çalışmalarını izleyerek görevlerini yerine getirmek adına miting alanlarında bulunduğunu ifade etti. Halkın eleştirme hakkının olduğunu ancak emekçiye saldırılmasının, linç girişiminde bulunulmasının kabul edilemez olduğunu söyledi. Tarsus Medya Mensupları Derneği olarak saldırıyı kınadıklarını belirterek meslektaşlarına geçmiş olsun dileklerini iletti. 

Emine KUREN

http://gullnamee.blogspot.com.tr

Yazılarımın izinsiz ya da kaynak belirtilip link verilmeksizin kopyalanması, yayınlanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre suçtur...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder