11 Mayıs 2018 Cuma

BİR MELEĞİN YÜREĞİNDE ANNE


 
Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi Tarsus Grubu 'Anneler Günü' dolayısıyla Tarsus Belediyesi'nin katkılarıyla Ülker Aydın Yaşlı Yaşam ve Erinç Evi'nde kahvaltılı türkü dinletisi programı düzenledi.
Programa Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi Tarsus Grubu, alzheimer hastası ve hasta yakınları, Tarsuslu hayırsever Ülker Aydın, Tarsus Belediyesi Sosyal İşler Yöneticisi Hakan Uyan,  sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve üyeleri ile birlikte çok sayıda kişi katıldı.
Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi Tarsus Grubu adına Meryem Elvan Keskinnişancı açılış konuşmasını yaptı. Keskinnişancı konuşmasında Alzheimer Derneği bünyesinde yapılan çalışmaları anlatarak toplumun gelişmesinde annenin rolüne değindi. Alzheimer Melekleri'nin yüreğinde tüm annelerin özel bir yerinin olduğunu belirterek başta alzheimer hastası anneler olmak üzere tüm annelerin gününü kutladı. Türkülerin kültürel gelişmedeki işlevselliğine değinerek tüm katılımcılara teşekkür etti.
Program Ülker Aydın Yaşlı Yaşam ve Erinç Evi'nin bahçesinde verilen kahvaltı ile başladı yerel sanatçılar Aşık Hüseyin Akan ve Abdil Çemer türkü dinletisi ile devam etti. Yöresel lezzetlerin yer aldığı kahvaltı ile tüm katılımcılar birbirleriyle tanışma fırsatı bulurken yerel sanatçılar Aşık Hüseyin Akan ve Abdil Çemer'in birbirinden güzel türküleriyle ve türkülerin hikayeleriyle unutulmaz anlar yaşadı.
Programın son böümünde Tarsus Belediyesi'nin ve Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi Tarsus Grubu'nun anneler günü dolayısıyla hazırladığı hediyeler ve ikramlar tüm katılımcılara sunulurken Alzheimer Melekleri'nin yüreğindeki yeri görmek katılımcıları mutlu etti.

Emine KUREN

http://gullnamee.blogspot.com.tr

Yazılarımın izinsiz ya da kaynak belirtilip link verilmeksizin kopyalanması, yayınlanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre suçtur...

1 yorum:

  1. http://gullnamee.blogspot.com.tr

    Yazılarımın izinsiz ya da kaynak belirtilip link verilmeksizin kopyalanması, yayınlanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre suçtur...

    YanıtlaSil