31 Ağustos 2022 Çarşamba

TARSUS'TA ZAFERİN 100. YIL COŞKUSU

30 Ağustos Zafer Bayramı 100. Yılında Tarsus'ta büyük bir coşkuyla kutlandı. 

Tarsus Kaymakamlığı nezdinde düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları Tarsus Protokolü'nün Tarsus Şehitliği'ni ziyaret etmesi ile başladı. Şehit ailelerinin de katılım sağladığı ziyarette Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehitlerimiz ve gazilerimiz için dualar edildi. 

Tarsus Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen 'Çelenk Sunma Töreni' Atatürk Anıtı'na Tarsus Kaymakamlığı ve Tarsus Belediyesi çelenklerinin sunumu ile başladı. Saygı duruşu ve ardından İstiklâl Marşı'nın okunması ile şanlı Türk Bayrağı göndere çekildi. Günün anlam ve önemini anlatan konuşmalar yapılarak şiirler okundu. Halk oyunları gösterisi ile zaferin coşkusu hissedildi.

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 100. Yıl kutlamaları kapsamında Kaymakamılık Makamı'nda tebrikleri kabul etti.

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısı ile Tarsus Ulu Camii'de tüm şehitlerimiz ve gazilerimiz için Kur'an Tilaveti yapılarak Mevlid-i Şerif okundu. Dualar edildi.

Tarsus Aznakay Parkı önünde akşam akşam 21.00'de Tarsus Protokolü'nün ve Tarsus Halkı'nın katılımıyla gerçekleştirilen 30 Ağustos Zafer Bayramı 100. Yıl Kortej Yürüyüşü'nde zaferin destansı ayak sesleri duyuldu. 

Tarsus Rasim Dokur Fabrika Bacası önünde düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı 100. Yıl Konseri'nde sanatçı Emre Aydın'ın şarkıları ile tüm katılımcılar unutulmaz anlar yaşadı. 

Emine KUREN

Gül Name Köşe-Web-Blog Yazarı

Sivil Toplumcu

https://www.youtube.com/c/EmineKUREN

https://eminekurengulname.com/

http://gullnamee.blogspot.com.tr

Yazılarımın izinsiz ya da kaynak belirtilip link verilmeksizin kopyalanması, yayınlanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre suçtur...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder