25 Ağustos 2022 Perşembe

GENÇLERLE GENÇ YAŞ AL PROJESİ'NE DESTEK VERENLERE ANLAMLI JEST

Mersin Alzheimer Derneği'nin Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın desteği ile '2020 Yılı Gönüllülük Yılı' konsepti çerçevesinde 'Gençlik Projeleri Destek Programı' kapsamında 15 aydır yürüttüğü 'Gençlerle Genç Yaş Al Projesi' en iyi 5 proje arasında yerini aldı. 

Ankara Gençlik ve Spor Bakanlığı Konferans Salonu'nda Bakan Dr. Mehmet Kasapoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirilen ödül töreninde yapılan oylama ile 'İyilik En Kıymetli Ödülü'ne layık görülen 'Gençlerle Genç Yaş Al Projesi'ne' Emine Kuren İle Gül Name' olarak destek vermenin onurunu ve mutluluğunu yaşadım. 

'Gençlerle Genç Yaş Al Projesi'nin başlangıcından sonlandığı güne kadar gönüllük esası ile destek veren alanında uzman kişi, gönüllü, kurum ve kuruluşlarla aynı amaç doğrultusunda böyle güzel bir projede yer almak güzeldi. 


15 ay süren 'Gençlerle Genç Yaş Al Projesi' kapsamında;

-19 hafta boyunca her gün yarım saat olarak sürdürülen aktif sohbetler, sağlık sohbetleri, egzersiz, dans ve müzik programlarından oluşan televizyon yayını 19 hafta boyunca hafta içi her gün SUN RTV’de yayımlanarak sonlandırılmış ancak çok ilgi çekerek izlenmesi ve ulaşan talepler nedeniyle yaz sezonunda yeniden yayına girmiştir.

-Ritim, müzik, yoga, nefes terapisi, makrome ve oryantiring, ahşap boyama, etkinliklerinden ve eğitimlerden oluşan 'Aktif Yaş Alma Aktiviteleri' yapılmıştır. 

-Alzheimer hastaları, hasta yakınları ve bakım verenlerine, uygulamalı ve online olarak gerçekleştirilen 'Alzheimer Eğitim Kampı Aktiviteleri' ile proje ölçülebilen 114.106 kişiye fayda sağlamıştır. 

-Alzheimer ve demans  hakkında her şey 'Yaşanmış Olaylarla Alzheimer'ın Binbir Yüzü' isimlerinde 2 farklı 'Sesli Kitap' oluşturulmuş ve sosyal medyada yayımlanmıştır.

'Gençlerle Genç Yaş Al Projesi'nin tüm aşamalarında çok sayıda gencin, alanında uzman eğitmenlerin ve sağlıklı yaşlıların gönüllülük ilkesi ile projeye destek vermiş olması kuşaklararası iletişim ve dayanışmanın sağlanmasına, yaşlıların tecrübesi ile gençlerin enerjisinin buluşmasına önderlik eden yararlı bir çalışma olmuştur.

Mersin Alzheimer Derneği’nin 'Gençlerle Genç Yaş Al Projesi'ne destek verenlere teşekkür edilerek isimleri Mersin Alzheimer Derneği Demans-Alzheimer Engelli Bakım Merkezi Tuğla Duvarı'na yazıldı. Bu anlamlı jest için Mersin Alzheimer Derneği Başkanı Prof. Dr. Aynur Özge başta olmak üzere 'Gençlerle Genç Yaş Al Projesi'ne emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. 

Emine KUREN

https://www.youtube.com/c/EmineKUREN

https://eminekurengulname.com/

http://gullnamee.blogspot.com.tr

Yazılarımın izinsiz ya da kaynak belirtilip link verilmeksizin kopyalanması, yayınlanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre suçtur...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder