30 Ağustos 2022 Salı

"İL’LE DE TARSUS" PROJESİ'NİN LANSMANI DÜZENLENEN ETKİNLİK İLE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan nezdinde 21 odanın ve 58 medya kuruluşunun desteği ile Tarsus'un il olması için hayata geçirilen "İl’le de Tarsus" projesinin lansmanı Tarsus Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen etkinlik ile gerçekleştirildi.

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın ev sahipliğinde 21 oda ve 58 medya kuruluşunun desteği ile gerçekleşen ‘’İl’le de Tarsus’’ projesinin lansmanına Tarsus Belediyesi meclis üyeleri ve birim müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, oda ve dernek başkanları, muhtarlar, iş insanları, sanatçılar, basın mensupları ile birlikte davetliler katıldı. 

Oyuncu Meltem Cumbul’un sunumu ile düzenlenen lansman etkinliğinde birçok medeniyete ev sahipliği yapmış kadim kent Tarsus’un il olması için hazırlanan projenin web sitesi ve mobil uygulamasının tanıtımları uygulamalı olarak anlatıldı.

Dans gösterisi ile başlayan lansmanda "İl’le de Tarsus" web sitesi ve mobil uygulamasının özelliklerini anlatan Meltem Cumbul uygulama ile vatandaşların Tarsus hakkında her türlü bilgiye ulaşabileceklerini belirtti.

"İl’le de Tarsus" sloganıyla yola çıkılan tanıtımda şehrin birbirinden kıymetli tarihi eserleri, antik alanları, yöresel lezzetleri muhteşem bir görsel sunumla gözler önüne serildi. Tarsus hakkındaki her şeyin erişilebilir olması için hazırlanan ‘İl’le de Tarsus” web sitesi ve mobil uygulaması tanıtıldı. İçerisinde kentin il olması için hazırlanan imza kampanyasının da bulunduğu sitede ve uygulamada Tarsuslu vatandaşların Tarsus'un il olması için destek verebileceği iletildi.

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın 82 plakalı araç ile alana gelmesi katılımcılarda heyecan oluştururken toplumun her kesimi Tarsus'un il olması için kenetlendi. 

Lansmanda konuşan Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, “Bugün Tarsus’un il olmasına yönelik başlattığımız ‘’İl’le De Tarsus’’ isimli projenin lansmanında, kararlılığımızı ve birlikteliğimizi pekiştirdiğimiz için hepinize şükranlarımı iletiyorum. ‘’İl’le De Tarsus,’ içinde şehir milliyetçiliği olan, hiçbir il ve lobiye bağlı kalmak istemeden 'Sadece Tarsus' diyenlerin içinde bulunduğu büyük bir kampanya. Bu kampanya bugün bu salondan dalga dalga yayılarak, kentimizin hak ettiği tacı alması için durmadan çalışacak, imza kampanyaları başlatacak, diplomasiyi ve bürokrasiyi uyandırarak; istediğini elde etmek için var gücüyle çalışacak. Ve eminim ki, hepinizin desteğiyle Tarsus il olacak. Hepinizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlarım’’ diye konuştu.  

Lansmanda konuşan Eski Kent Konseyi Başkanı Dr. Ali Cerrahoğlu ‘’Bugün Tarsus’un il olması için de siyaset ve görüş ayrılığı gözetmeden bilimsel objektif olarak çalışmalar yaparak sonuca varabiliriz.  Emeği geçen herkes teşekkür ediyoruz. Tarsus’a yakışır bir başlangıç oluyor. Başaracağız, çok mücadele ettik. Hep birlikte olursak sonuca varırız’’ diye konuştu. 

Cumhuriyet gazetesi yazarı Işık Kansu “Cumhuriyet Gazetesi ailesi olarak burada olmaktan çok mutluyuz. Tükenmek bilmeyen gücü çalışkanlığı ve ışıyan bilinciyle çevresine ve memleketine ufuklar açan, ileri görüşlülüğü ile tanıdığım Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan,  Tarsus’u il olma istek kararlığına başarıya ulaştıracaktır’’ diye konuştu. 

Lansman, koreograf Mehmet Balkan’ın ve şehrin çeşitli yerlerinden gelen dansçıların dans gösterisi ile sonlandı.

Emine KUREN

Gül Name Köşe-Web-Blog Yazarı

Sivil Toplumcu

https://www.youtube.com/c/EmineKUREN

https://eminekurengulname.com/

http://gullnamee.blogspot.com.tr

Yazılarımın izinsiz ya da kaynak belirtilip link verilmeksizin kopyalanması, yayınlanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre suçtur...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder