18 Mayıs 2022 Çarşamba

RENKLERLE DANS EDEREK 19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI'NI KUTLADILAR

Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu'nun 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla düzenlediği 'Renklerin Dansı Etkinliği' Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evi'nde büyük bir huzur ve mutlulukla gerçekleşti.

'Renklerin Dansı Etkinliği'ne Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu, Tarsus'ta faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Tarsus'un muhtelif mahallelerinde ikamet eden yaş almış çınarlar, alzheimer hastası ve hasta yakınları ile birlikte davetliler katıldı. 

'Renklerin Dansı Etkinliği' Psikolog Cansu Gürdağlı'nın sunumu ile başladı. Gürdağlı sunumunda renklerin iyileştirici gücünden bahsetti. Renklerin anlamlarını açıklayarak insan üzerindeki etkisini sosyal yaşamdan örnekler vererek dile getirdi. 'Sanat Atölyesi Etkinliği' ile uygulamalı olarak algılama, düşünme, iletişim becerilerini ve bedensel eylemlerini geliştirerek kendini tanımayı, keşfetmeyi, ifade etmeyi ve kendinin farkında olmayı anlattı. Katılımcılardan gelen soruları yanıtladı. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutlayarak katılımcılara teşekkür etti.

Fizyoterapist Hülya Bozoğlu ise yaptığı sunumda 'Renklerin Dansı Etkinliği' ile ilgili bilgilendirme yaptı. Ruh ve beden bütünlüğünden bahsederek genç kalmanın yollarını anlattı. Fiziksel ve bilişsel aktivitelerin, sporun ve dengeli beslenmenin insan sağlığına etkisinden bahsetti. Genç kalmanın ve sağlıklı bir yaşam için rutin kontrollerin önemine dikkat çekti. Uygulamalı olarak fiziksel ve bilişsel aktivite yaptırarak katılımcılardaki ruhsal ve bedensel değişimleri dile getirdi. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutlayarak tüm katılımcılara uygulamalı eski çocuk oyunları etkinliği sözü verdi. Programa emeği geçenlere teşekkür etti. 

'Renklerin Dansı Etkinliği' hediye takdimi ve hatıra fotoğrafının çekiminin ardından son buldu.  


Emine KUREN 

https://eminekurengulname.com/

http://gullnamee.blogspot.com.tr

Yazılarımın izinsiz ya da kaynak belirtilip link verilmeksizin kopyalanması, yayınlanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre suçtur...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder