28 Mayıs 2022 Cumartesi

DARISI TÜM BEKÂRLARA OLSUN

 

Kültürel değerlerimizi yaşatmak ve nesillere aktarmak adına Yeğenim Şehriban Nur'un 'Gelin(Duvak) Mevlidi Töreni'ni dostlarımızın katılımıyla gerçekleştirdik. 

Yeni gelin evine yapılan ilk ziyaret olarak da ifade edilen 'Gelin(Duvak) Mevlidi Töreni' düğünden sonra yapılır. 'Gelin(Duvak) Mevlidi Töreni'nde Kur'an-ı Kerim Tilaveti yapılarak yeni evli çiftin kurdukları yuvalarında evliliklerinin iyi geçmesi, yuvalarında mutlu, huzurlu, muhabbetli, sadakatli, sağlıklı ve bereketli bir ömür geçirmesi için dualar edilir. 'Gelin Hanım'a Salavât-ı Şerife getirilerek örtülen duvak örtüsü küçük çocuklar tarafından edilen dualar eşliğinde açılır. Hazırlanan ağız tadı yiyecekleri ve teşekkür hediyeleri 'Gelin(Duvak) Mevlidi Töreni'ne katılan misafirlere 'Gelin Hanım' tarafından ikram edilir. Misafirler tarafından da yeni evli çifte göz aydınlığı hediyesi verilir. 

Mevlâ'mız kültürel değerlerimizi sonsuza dek yaşamayı ve yaşatmayı nasip etsin. Darısı tüm bekârlara olsun. Amin!.. 

Emine KUREN 

https://www.youtube.com/c/EmineKUREN

https://eminekurengulname.com/

http://gullnamee.blogspot.com.tr

Yazılarımın izinsiz ya da kaynak belirtilip link verilmeksizin kopyalanması, yayınlanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre suçtur...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder