9 Mart 2021 Salı

TARSUS TÜRK DÜNYASI'NDA

300 milyonluk Türk Dünyası'nın Gazeteciler Federasyonu'na Tarsus’un adını yazdırmayı başaran Okan Çalışkan, “Mersin her zaman Türk dünyasına önem veren bir kenttir” dedi. 

Hafta sonu Ankara’da yapılan Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu Genel Kurulu'nda asil listeye girmeyi başaran Tarsus Medya Mensupları Derneği Başkanı Okan Çalışkan yaptığı açıklamada;

"Tarsus için onur duydum. Türk Dünyası dünyada ilgisini ve dikkatini kendine çeken devasa bir akraba topluluğumuz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'mizin Bakanlar Kurulu'ndan gazeteci meslek örgütü olarak onay almış ve yıllarca Türkiye’den Türk devletlerine çeşitli etkinlik ve mesleki çalışmalarla adını duyurmuş önemli bir meslek örgütüdür. Türk Dünyası'ndaki tüm üniversiteler ve devlet basın birimleri ile proje ortaklığı yapan Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu(TDGF)'nun asil yönetim listesine girmenin avantajını Türk devletlerle Tarsus arasında çeşitli etkinliklerde avantaja çevirmek istiyoruz" dedi.

YÖNETİM KURULU İKİNCİ TOPLANTISI TARSUS'TA GERÇEKLEŞECEK

Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu ilk yönetim kurulu toplantısı, Genel Başkan Menderes Demir’in onayı ile Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti ev sahipliğinde bölgede yapılacak. İkinci toplantı ise Tarsus merkez yada Çamlıyayla İlçesi'nde yapılacak.

Emine KUREN

Gül Name

http://gullnamee.blogspot.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder